Nieuws
Nieuw elan SVH Meestertitels: SVH en Gildencollectief tekenen convenant
Op maandag 12 januari is op de Horecava de unieke samenwerking bezegeld tussen SVH en verschillende toonaangevende beroepsgilden.
Pasquinel Kolk geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer
Op 24 november is Pasquinel Kolk (35), Restaurant Service Manager van Ciel Bleu Restaurant ** in Amsterdam, geslaagd voor de Meesterproef SVH Meestergastheer.
Michelinsterren uitgedeeld
Op maandag 17 november heeft Michelin haar nieuwe gids voor 2015 gepresenteerd.
In memoriam Peter van der Poel
Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van SVH Meesterijsbereider Peter van der Poel.
11 SVH Meesters in Top tien van Lekker 2015
Opnieuw, net als vorig jaar, staat restaurant Inter Scaldes van superchef Jannis Brevet op de eerste plaats van het blad Lekker, waarvan vandaag editie 2015 verschijnt.
Inauguratie Lars van Galen
Op 29 september jl. is Lars van Galen, Patron Cuisinier van Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink * in Hengelo, officieel geïnaugureerd als SVH Meesterkok.
Restaurant Valuas in Venlo introduceert nieuw menuconcept
Sterrenrestaurant Valuas in Venlo van SVH Meestergastheer Marcel Eric Swaghoven en SVH Meesterkok Eric Swaghoven heeft een nieuw menuconcept geïntroduceerd: het Valuasmenu, een flexibel menu van drie tot negen gangen, waarvan de gerechten afzonderlijk te bestellen zijn voor € 15,- per gerecht.
In memoriam Jan Hekkelman
Met groot verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van SVH Meesterkok Jan Hekkelman.
Lars van Galen SVH Meesterkok
Op 29 juli jl. is Lars van Galen, Patron Cuisinier van Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink* in Hengelo, geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok.
Interview Mikel de Jongh
In de SVH Nieuwsflits van 10 juli stond een interview met Mikel de Jongh, mede-eigenaar van Café Restaurant Brouwerij de Beyerd in Breda en voorzitter van de Commissie Meesterproef SVH Meesterschenker.
Meestertitel Nadine Mögling uitgereikt door Pierre-Emmanuel Taittinger
Nederlands sterrenechtpaar heeft primeur bij familie Taittinger in Champagne
Rogér Rassin geïnaugureerd tot SVH Meesterkok
Rogér Rassin van restaurant La Rive *, Amsterdam is op 12 maart 2014 geïnaugureerd tot SVH Meesterkok.
Titel SVH Meestergastheer voor Bernard Tesink
Bernard Tesink van restaurant De Burgemeester * in Linschoten is op 12 februari 2014 geïnaugureerd als SVH Meestergastheer.
Marco Poldervaart in jury Bocuse d’Or
De SVH Meesterkok is jurylid bij de Nederlandse finale van de Bocuse d'Or.
SVH Meesterkok François Geurds opent tweede zaak
SVH Meesterkok François Geurds van het Rotterdamse sterrenrestaurant 'F-G' opent tweede zaak.
SVH zet zich in voor behoud Meestertitels
SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) neemt afstand van het persbericht van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks over het voortzetten van de titel SVH Meesterkok.
Vierde vrouwelijke SVH Meesterijsbereider in Nederland
Jacqueline Hilders van IJscafé Da Benito in Haarlem is geïnaugureerd als SVH Meesterijsbereider.
Nieuwe naam voor restaurant SVH Meesterkok François Geurds
François Geurds moest van de rechter Ivy van de gevel halen van zijn restaurant in Rotterdam en presenteerde donderdag 13 juni FG, naar de initialen van de sterchef.
SVH Meesterkoks werken zich in het zweet op de Alpe d’HuZes
Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve**), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**) en Ron Blaauw (Ron Gastrobar) hebben deelgenomen aan Alpe d’HuZes, het wielrenspektakel in Frankrijk waarbij geld wordt ingezameld voor kankeronderzoek.
SVH Meesterkok Edwin Kats geeft invulling aan zijn brigade
Edwin Kats heeft de belangrijkste nieuwe collega's voor zijn restaurant Noble bekend gemaakt.