Bert Waninge officieel SVH Meesterijsbereider

7 maart, 2016

Bert Waninge officieel SVH Meesterijsbereider

Op maandag 7 maart werd Bert Waninge, Hoofdijsbereider bij IJssalon Van der Poel in Hengelo, geïnaugureerd als 31ste SVH Meesterijsbereider.

In Restaurant Dorset in Borne ontving hij van zijn inaugurator, SVH Meesterijsbereider Theo Clevers, de versierselen die bij de officiële titel SVH Meesterijsbereider horen. Clevers is zeer verheugd dat Bert Waninge nu toetreedt tot het selecte gezelschap van SVH Meesterijsbereiders. “Ik heb de afgelopen jaren de werkzaamheden van Bert bij Van der Poel met veel waardering gevolgd. Hij heeft laten zien dat hij alle vaardigheden in huis heeft en dat hij heel actief bezig is met innovatie. Zo ontwikkelde hij nieuwe sauzen, variegato’s, koekjes en diverse interieurs voor in het ijs.”

Bert zelf is dankbaar voor alles wat hij geleerd heeft van SVH Meesterijsbereider Peter van der Poel en Theo Stegers. Hij heeft een groot deel van zijn persoonlijke en vaktechnische vaardigheden aan hen te danken. “Zonder hun gedrevenheid en passie voor de vakken ijsbereider en patissier zou ik nooit zover zijn gekomen.” Ook hij hoopt nu als SVH Meesterijsbereider de nieuwe generatie ijsbereiders te inspireren en motiveren voor het mooie vak van ambachtelijk ijsbereiden.

Waninge werkt sinds 2002 bij IJssalon Van der Poel, nadat hij eerst jaren als patissier en chocolatier heeft gewerkt. Na het behalen van verschillende mooie titels als IJssalon van het Jaar 2004 en 2010 en de Gouden IJscreatie 2010, vond hij het tijd voor de volgende uitdaging: het behalen van de titel SVH Meesterijsbereider. Op 24 augustus 2015 werd de Meesterproef afgenomen door SVH Meesterijsbereiders Joep Biemans, Walter Goemans (Goemans IJscafé in Zaandam) en Jacqueline Hilders (IJscafé Da Benito in Haarlem), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels).