SVH Meester worden
Ben je klaar voor de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca?
Er zijn jaarlijks twee aanmeldingsmomenten voor de SVH Meesterproef; je kunt jouw dossier indienen vóór 1 april of vóór 1 oktober. Voor kandidaten SVH Meesterijsbereiders geldt maar één aanmelddatum: 1 oktober. Elk jaar komen er maximaal zestien nieuwe SVH Meesters bij: vier SVH Meesterkoks en SVH Meesterhorecaondernemers, en twee SVH Meestergastheren, SVH Meesterijsbereiders, SVH Meesterschenkers en SVH Wijnmeesters.
Klik op de betreffende titel als je de aanmeldingsvoorwaarden wilt bekijken. Meer informatie over de SVH Meestertitels en de procedure vind je hier: Algemene informatie en procedure SVH Meestertitels.
Voldoe je aan onderstaande criteria en wil je nog meer weten over de procedure en de SVH Meestertitels, dan kun je contact opnemen met de Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland: telefoon 088 – 050 15 17 of e-mail svhmeestertitels@svh.nl.
SVH Meestergastheer/-vrouw
De titel van SVH Meestergastheer/Meestergastvrouw is de hoogste titel die een gastheer/-vrouw kan behalen. Een SVH Meestergastheer/Meestergastvrouw zorgt voor een goede organisatie van de bedieningsbrigade en uitvoering van het gastheerschap op het hoogste niveau. Om in aanmerking te komen voor deze SVH Meestertitel dien je minimaal aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze hebben te maken met zowel jouw ervaring als gastheer/-vrouw als jouw persoonlijke vaardigheden. Je kunt deze voorwaarden hier nalezen:
Aanmeldingsvoorwaarden Meesterproef SVH Meestergastheer/-vrouw
SVH Meesterhorecaondernemer
Met de titel SVH Meesterhorecaondernemer wordt de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca geborgd. De titel richt zich op ondernemer-eigenaren van alle soorten horecaondernemingen die zich hebben bewezen door wapenfeiten, solvabiliteit en aantoonbaar succes. Om in aanmerking te komen voor deze SVH Meestertitel dien je minimaal aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze hebben te maken met zowel jouw ervaring als horecaondernemer als jouw persoonlijke vaardigheden. Je kunt deze voorwaarden hier nalezen:
Aanmeldingsvoorwaarden Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer
SVH Meesterijsbereider
De titel van SVH Meesterijsbereider is de hoogste titel die een ijsbereider kan behalen. Dragers van deze titel hebben tijdens de Meesterproef aangetoond dat zij beschikken over uitgebreide kennis en vaardigheden op hun vakgebied. Naast het ambachtelijk bereiden van ijs en ijsproducten is een SVH Meesterijsbereider ook een meester op het gebied van patisserie. Om in aanmerking te komen voor deze SVH Meestertitel dien je minimaal aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze hebben te maken met zowel jouw ervaring als ijsbereider als jouw persoonlijke vaardigheden. Je kunt deze voorwaarden hier nalezen:
SVH Meesterkok
De titel van SVH Meesterkok is de hoogste titel die een kok kan behalen. Een SVH Meesterkok zorgt voor een goede organisatie in de keuken en uitvoering van het koksvak op het hoogste niveau. Om in aanmerking te komen voor deze SVH Meestertitel dien je minimaal aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze hebben te maken met zowel jouw ervaring als kok als jouw persoonlijke vaardigheden. Je kunt deze voorwaarden hier nalezen:
SVH Meesterschenker
De titel van SVH Meesterschenker is de hoogste titel die een bartender kan behalen. Dragers van de titel beschikken over zeer gespecialiseerde kennis van dranken én over de nodige sociale vaardigheden. Een SVH Meesterschenker is ook deskundig in het maken van een wijn-, bier- of waterkaart of het samenstellen van een bierproeverij. Om in aanmerking te komen voor deze SVH Meestertitel dien je minimaal aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze hebben te maken met zowel jouw ervaring als bartender als jouw persoonlijke vaardigheden. Je kunt deze voorwaarden hier nalezen:
SVH Wijnmeester
De titel van SVH Wijnmeester is de hoogste titel die een vinoloog kan behalen. Een SVH Wijnmeester beschikt over zeer gespecialiseerde kennis en vaardigheden als het gaat om de samenstelling van en advisering over wijn-spijscombinaties. Om in aanmerking te komen voor deze SVH Meestertitel dien je minimaal aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze hebben te maken met zowel jouw ervaring als vinoloog/sommelier als jouw persoonlijke vaardigheden. Je kunt deze voorwaarden hier nalezen:
Meester Patissier
De titel Meester Patissier is er alleen voor de allerbesten. Het is de hoogst haalbare waardering binnen de bakkerijbranche, die niet alleen getuigt van wereldklasse op het vakgebied, maar ook van visie en het vermogen om innovaties te brengen.
https://www.meestertitel.eu/meester-patissier
Meester Boulanger
De titel Meester Boulanger is er alleen voor de allerbesten. Het is de hoogst haalbare waardering binnen de bakkerijbranche, die niet alleen getuigt van wereldklasse op het vakgebied, maar ook van visie en het vermogen om innovaties te brengen.
https://www.meestertitel.eu/meester-boulanger
Commissies Meesterproef
De Commissie SVH Meesterproef beoordeelt in haar eigen discipline of kandidaten in aanmerking komen voor het afleggen van de Meesterproef. De uiteindelijke SVH Meesterproef wordt afgenomen en beoordeeld door de Plaatselijke Commissie Meesterproef (PCM). De PCM wordt benoemd door de Commissie SVH Meesterproef en bestaat uit twee SVH Meesters, die worden bijgestaan door de secretaris SVH Meestertitels.
Commissie Meesterproef SVH Meesterkok
Commissie Meesterproef SVH Meestergastheer / SVH Wijnmeester
- Ronald Opten (voorzitter)
- Anjo de Bont-Wissink
- Leon IJpelaar
- Johan Kragtwijk
- Said Maher
- Roy Pelgrim
- Pasquinel Kolk
Commissie Meesterproef SVH Meesterschenker
- Jac Wezenbeek (voorzitter)
- Will Bellemakers
- Tom Cats
- Martien Evers
- Fritz Harig
Commissie Meesterproef SVH Meesterijsbereider
- Luc Blok (voorzitter)
- Mark van Gaal
- Bert Waninge
- Jacqueline Hilders
- Marcel Janssen
Commissie Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer
- Ricardo Eshuis (namens SVH)
- Hajé de Jager (namens KHN)
- Ton Lenting (namens SVH Meesters)
- Paul van Oers (namens onderwijs)
- Robèr Willemsen (namens KHN)