SVH Gezel Meester worden

Heb jij de Cas Spijkers Academie of de Sterklas succesvol afgerond? Dan zet je als Gezel de eerste stappen voor een mooie carrière en om je ambitie om SVH Meester te worden te realiseren.

De titel SVH Gezel Meester is bedoeld voor alle talenten die hun diploma mbo 4 vanaf 2018 (SVH Gezel Meesterkok) of vanaf 2022 (SVH Gezel Wijnmeester & SVH Gezel Meestergastheer/-vrouw) hebben behaald via de Sterklas of de Cas Spijkers Academie. Deze opleidingstrajecten staan onder leiding van een SVH Meester én worden afgesloten met de SVH Gezel Meesterproef. Als onderdeel van het traject SVH Gezel Meester geldt de verplichting dat je tijdens je opleiding aantoonbaar ten minste 13 masterclasses moet hebben gevolgd van SVH Meesters en een verslag van deze masterclasses heb je opgenomen in jouw portfolio.

De SVH diplomapiramides gaan van laag naar hoog, met als hoogste graad van vakbekwaamheid de SVH Meestertitel. Er was echter een kloof tussen eind mbo en de SVH Meestertitel. Om deze kloof te dichten, hebben is in 2018 de route Leerling-Gezel-Meester ingesteld. De Leerling moet het vak nog leren en zijn diploma’s nog behalen. De Gezel heeft zijn diploma’s behaald, maar heeft nog niet de leeftijd én de ervaring om op te gaan voor de SVH Meesterproef. Gezel is als het ware de opstap naar de SVH Meestertitel.

SVH Gezel Meesterkok

Je kunt de voorwaarden voor Gezel Meester hier nalezen: Voorwaarden SVH Gezel Meesterkok

SVH Gezel Wijnmeester

Je kunt de voorwaarden voor Gezel Meester hier nalezen: Voorwaarden SVH Gezel Wijnmeester

SVH Meestergastheer/-vrouw

Je kunt de voorwaarden voor Gezel Meester hier nalezen: Voorwaarden SVH Gezel Meestergastheer/-vrouw