Nieuws

Michel Hanssen schrijft tweede boek: Spice Wise Too

Michel Hanssen schrijft tweede boek: Spice Wise Too

Na het succesvolle eerste boek Spice Wise heeft SVH Meesterkok Michel Hanssen een tweede boek geschreven over gezond en lekker koken voor iedereen die minder zout wil of moet eten: Spice Wise Too.
IJs & Spijs Beste IJssalon van 2017

IJs & Spijs Beste IJssalon van 2017

Op de 'Nationale dag van het IJs' is ijssalon IJs & Spijs in Haps verkozen tot IJssalon van het Jaar 2017.

Peter Koehn blikt terug op loopbaan

Dailydinner.nl heeft een uitgebreid interview gehad met SVH Meesterkok Peter Koehn van De Karpendonkse Hoeve.
Jonnie en Thérèse Boer beginnen restaurant op Bonaire

Jonnie en Thérèse Boer beginnen restaurant op Bonaire

SVH Meesterkok Jonnie Boer en SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Thérèse Boer van de Librije beginnen een restaurant op Bonaire.
Remon van de Kerkhof naar De Treeswijkhoeve

Remon van de Kerkhof naar De Treeswijkhoeve

SVH Wijnmeester Remon van de Kerkhof wordt met ingang van 1 maart de nieuwe maître-sommelier van De Treeswijkhoeve** in Waalre.
Robin Overdreef geïnaugureerd tot SVH Wijnmeester

Robin Overdreef geïnaugureerd tot SVH Wijnmeester

Op maandag 13 februari 2017 is Robin Overdreef officieel geïnaugureerd tot SVH Wijnmeester.
Nederland als 11e geëindigd bij Bocuse d’ Or

Nederland als 11e geëindigd bij Bocuse d’ Or

De 11e plek voor team Bocuse d’Or Nederland betekent voor het team onder leiding van Jan Smink een einde aan een intensief traject van twee jaar.
Menno Post geïnaugureerd tot 144ste SVH Meesterkok

Menno Post geïnaugureerd tot 144ste SVH Meesterkok

Op maandag 23 januari is Menno Post (39), chef-kok en mede-eigenaar van De Bokkedoorns** in Overveen, geïnaugureerd tot SVH Meesterkok.
7 SVH Meesters vallen in de prijzen bij uitreiking Restaurant Awards 2017

7 SVH Meesters vallen in de prijzen bij uitreiking Restaurant Awards 2017

Op woensdag 18 januari zijn de Restaurant Awards uitgereikt, waarbij 7 SVH Meesters in de prijzen zijn gevallen.
Doubletree by Hilton Amsterdam is Beste Leerbedrijf Horeca 2016

Doubletree by Hilton Amsterdam is Beste Leerbedrijf Horeca 2016

Op dinsdag 10 januari is DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station bekroond tot winnaar van de Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2016 op de Horecava.
François Geurds wint Marketing Award Rotterdam

François Geurds wint Marketing Award Rotterdam

SVH Meesterkok François Geurds heeft de Marketing Award Rotterdam gekregen uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb, die de prijs vorig jaar zelf in ontvangst mocht nemen.
Restaurant La Rive wint Gouden Koksmuts op Horecava

Restaurant La Rive wint Gouden Koksmuts op Horecava

Het team van Restaurant La Rive uit Amsterdam heeft tijdens de eerste dag van de Horecava de felbegeerde Gouden Koksmuts gewonnen.
Petro Kools wint wijnaward Wine in Moderation

Petro Kools wint wijnaward Wine in Moderation

Op maandag 9 januari heeft SVH Meestergastheer Petro Kools van Da Vinci in Maasbracht de Wine in Moderation-award in ontvangst mogen nemen.

Nieuwe titel SVH Meesterhorecaondernemer officieel gelanceerd

Op maandag 9 januari hebben Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de nieuwe titel SVH Meesterhorecaondernemer officieel gelanceerd.
Een Michelinster voor Bolenius en Noble

Een Michelinster voor Bolenius en Noble

Op maandag 12 december 2016 zijn in Amsterdam de Michelinsterren uitgereikt.
Ciel Bleu presenteert boek Guestronomy

Ciel Bleu presenteert boek Guestronomy

SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, chef Arjan Speelman en SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk van restaurant Ciel Bleu** in Hotel Okura in Amsterdam hebben hun tweede kookboek gepresenteerd: Guestronomy.
Lars van Galen ontvangt Wynand Vogel Bokaal 2016

Lars van Galen ontvangt Wynand Vogel Bokaal 2016

SVH Meesterkok Wynand Vogel zal op dinsdag 13 december de Wynand Vogel Bokaal uitreiken aan SVH Meesterkok Lars van Galen van Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink* in Hengelo.
Margo Reuten Woman of the Year 2017

Margo Reuten Woman of the Year 2017

Op 29 november is SVH Meesterkok Margo Reuten van restaurant Da Vinci** in Maasbracht door Relais & Châteaux uitgeroepen tot Woman of the Year 2017.
SVH Meesters delen kennis in nieuwe leermiddelen SVH

SVH Meesters delen kennis in nieuwe leermiddelen SVH

SVH heeft de nieuwe standaard voor de Nederlandse horeca gelanceerd: splinternieuwe examens en leermiddelen SVH Kok en Gastheer/-vrouw.
Opleiding Gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine door SVH Meesterkok Albert Kooy

Opleiding Gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine door SVH Meesterkok Albert Kooy

Koning Willem I College en ROC Friese Poort starten in september 2017 met een opleiding Gespecialiseerd kok, gebaseerd op de vijf principes van Dutch Cuisine van SVH Meesterkok Albert Kooy.