Nieuws

Landgoed Wolfslaar ‘Beste WijnSpijs Restaurant van Nederland’

Landgoed Wolfslaar ‘Beste WijnSpijs Restaurant van Nederland’

Landgoed Wolfslaar in Breda heeft op woensdag 29 maart de felbegeerde titel ‘Beste WijnSpijs Restaurant van Nederland’ in de wacht gesleept.
3 SVH Meesterijsbereiders in de top 3 beste ijssalons van Nederland

3 SVH Meesterijsbereiders in de top 3 beste ijssalons van Nederland

Op donderdag 24 maart, de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs, werd de IJssalon van het jaar 2016 bekendgemaakt.

Remon van de Kerkhof geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op 24 maart jl. heeft Remon van de Kerkhof, sommelier bij Restaurant Parkheuvel** in Rotterdam, een succesvolle Meesterproef SVH Wijnmeester afgelegd.

In memoriam Hubert Smeets

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van SVH Meesterkok Hubert Smeets.
Delegatie Bocuse d’Or bezoekt Rotterdam

Delegatie Bocuse d’Or bezoekt Rotterdam

De Franse delegatie is van zondag 20 tot dinsdag 22 maart op bezoek geweest in Rotterdam om een indruk te krijgen van de mogelijkheden van Rotterdam als gaststad voor Bocuse d’Or Europe 2018.
Bert Waninge officieel SVH Meesterijsbereider

Bert Waninge officieel SVH Meesterijsbereider

Op maandag 7 maart werd Bert Waninge, Hoofdijsbereider bij IJssalon Van der Poel in Hengelo, geïnaugureerd als 31ste SVH Meesterijsbereider.

Drie SVH Meesterkoks in de jury van kookwedstrijd Slag op de Schelde

Op 23 mei wordt voor de tweede keer de kookwedstrijd Slag op de Schelde georganiseerd.
SVH Meesterijsbereiders vallen in de prijzen tijdens Nederlandse ijsvakwedstrijden

SVH Meesterijsbereiders vallen in de prijzen tijdens Nederlandse ijsvakwedstrijden

Caroline Kooij is uitgeroepen tot Vakvrouw van het jaar 2016 en won de derde plaats in de wedstrijd om De Gouden IJsspatel 2016, waarbij deelnemers de beste Malaga-smaak en ijsbereiding maakten.
SVH Meesterkok Angélique Schmeinck begint Smaakatelier

SVH Meesterkok Angélique Schmeinck begint Smaakatelier

Angélique Schmeinck verwelkomt culinaire fijnproevers in haar Smaakatelier, een combinatie van een atelier, keuken en galerie voor culinaire fotografie.
SVH Meesterkoks Jacob-Jan Boerma en Jonnie Boer op wereldranglijst

SVH Meesterkoks Jacob-Jan Boerma en Jonnie Boer op wereldranglijst

Jonnie Boer en zijn collega Jacob-Jan Boerma, beiden SVH Meesterkok, zijn door het Franse tijdschrift Le Chef op de wereldranglijst van beste chef-koks geplaatst.
Nieuw gilde Meesters in Gastvrijheid opgericht

Nieuw gilde Meesters in Gastvrijheid opgericht

SVH Meestergastheren en SVH Wijnmeesters hebben op maandag 11 januari het nieuwe gilde Meesters in Gastvrijheid opgericht.
Soenil Bahadoer geïnaugureerd als SVH Meesterkok

Soenil Bahadoer geïnaugureerd als SVH Meesterkok

Op 23 november jl. vond in Restaurant de Lindehof ** in Nuenen de inauguratie plaats van Soenil Bahadoer.
Jarno Eggen geïnaugureerd tot SVH Meesterkok

Jarno Eggen geïnaugureerd tot SVH Meesterkok

Jarno Eggen, eigenaar en chef-kok van Restaurant De Groene Lantaarn * in Zuidwolde, is op 16 november jl. officieel geïnaugureerd als 141ste SVH Meesterkok.
Gault&Millau Awards voor Michel van der Kroft en Xavier Giesen

Gault&Millau Awards voor Michel van der Kroft en Xavier Giesen

SVH Meesterkok Michel van der Kroft van ’t Nonnetje in Harderwijk en SVH Meestergastheer Xavier Giesen van Bolenius in Amsterdam zijn tijdens de presentatie van Gault&Millau op maandag 2 november onderscheiden met belangrijke awards.
SVH Meesters Jonnie Boer en Thérèse Boer van De Librije op eerste plaats Lekker 2016

SVH Meesters Jonnie Boer en Thérèse Boer van De Librije op eerste plaats Lekker 2016

De jaarlijkse race om de eerste plaats in restaurantgids Lekker500 is gewonnen door restaurant De Librije in Zwolle, van SVH Meesterkok Jonnie Boer en SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Thérèse Boer.
Gilde van Meesterijsbereiders presenteert nieuw logo

Gilde van Meesterijsbereiders presenteert nieuw logo

Tijdens de halfjaarlijkse vergadering op 5 oktober heeft het Gilde van Meesterijsbereiders het nieuwe logo gepresenteerd.

Een nieuwe meestertitel in de horeca?

SVH en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn gezamenlijk een onderzoek gestart naar de haalbaarheid én wenselijkheid van een nieuwe meestertitel in de horeca: SVH Meester Horecaondernemer.
Francois Geurds opent FG Noodle Bar

Francois Geurds opent FG Noodle Bar

SVH Meesterkok François Geurds heeft op 28 september zijn derde restaurant geopend: FG Noodle Bar.
Boek primeurs en delicatessen gepresenteerd

Boek primeurs en delicatessen gepresenteerd

In september is het boek 'Primeurs en Delicatessen, hoe Nederland leerde eten' gepresenteerd, dat ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van Dikker & Thijs is geschreven.
SVH ondersteunt Bocuse d’Or als partner

SVH ondersteunt Bocuse d’Or als partner

Op 21 september 2015 is Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) gepresenteerd als nieuwe partner van Bocuse d’Or Nederland.