Menno Post opent restaurant Olivijn

18 april, 2018

Menno Post opent restaurant Olivijn

SVH-Meesterkok Menno Post opent in juli zijn eigen restaurant onder de naam Olivijn en zal zich vestigen in het voormalige restaurant ML in de Kleine Houtstraat 70 te Haarlem. Na 5 jaar Michelinsterren-chef van De Bokkedoorns** te zijn geweest gaat hij zijn hart volgen en zal zelfstandig verder gaan als creatief restaurateur.

Olivijn brengt topgastronomie en huiselijk comfort samen in een monumentaal pand met een rijke geschiedenis. Het interieur zal een kleine restyling ondergaan waarbij er met respect wordt omgegaan met het monumentale karakter. Tevens zal er op de eerste etage van het restaurant een kunstgalerie gevestigd worden met de naam Mevrouw Olivijn. Hier kan straks tussen de kunstobjecten gedineerd of vergaderd worden. Menno zal zelf de menukaart aan tafel presenteren en biedt daarbij mogelijkheden gerechten aan te passen aan de persoonlijke wens.

Menno beheerst de kunst van het weglaten, vertelt een verhaal met zijn gerechten en daarmee heeft hij zijn eigen signatuur ontwikkeld. Een signatuur die in Olivijn nog beter tot zijn recht zal komen. Zijn smaken zijn elegant, verfijnd en subtiel gecombineerd tot bijzonder mondvermaak. Je zou zomaar een salade van krab met gebrande avocado, karnemelk en yuzu voor je neus kunnen krijgen. Op het bord is Menno luxueus en zorgt hij er voor dat je als gast wel wat te snijden hebt. Neem nou zijn fenomenale gerecht van krokant gebakken buikspek met langoustine of het tongrolletje met kibbelingkrokantjes.

Vanaf 1 juli is Haarlem verrijkt met een nieuwe gastronomische hotspot met ruime parkeergelegenheid op minder dan 1 minuut loopafstand van het restaurant. Olivijn biedt daarmee de zakelijke markt efficiënte mogelijkheden voor bijeenkomsten, lunch en diner.