SVH ondersteunt Bocuse d’Or als partner

22 september, 2015

SVH ondersteunt Bocuse d’Or als partner

Op 21 september 2015 is Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) gepresenteerd als nieuwe partner van Bocuse d’Or Nederland. In de Partnerlounge van Bocuse d’Or Nederland op Gastvrij Rotterdam hebben Jonnie Boer (De Librije ***, Zwolle), voorzitter van de Stichting Bocuse d’Or Nederland, en Ricardo Eshuis, directeur van SVH, de samenwerking officieel bezegeld.

Ricardo Eshuis: ,,Bocuse ‘d Or en SVH passen uitstekend bij elkaar want wij delen dezelfde ambities: we zetten ons allebei in voor een kwalitatief betere horeca en werken aan het vergroten van de instroom van nieuwe medewerkers en de doorstroom van vakbekwame en gemotiveerde medewerkers. Met deze samenwerking kunnen wij elkaar daarin verder versterken.”

Vakkundigheid
’’We zijn ontzettend blij om SVH als een van onze partners te begroeten. SVH heeft het vergroten van vakbekwaamheid hoog in het vaandel staan. Ook bij een prestigieuze wedstrijd als Bocuse d’Or is vakbekwaamheid van vitaal belang’’, aldus André van Doorn, vicevoorzitter van Stichting Bocuse d’Or Nederland en patron-cuisinier van restaurant Kasteel Heemstede in Houten.

SVH Meesterkoks
Van Doorn is ook SVH Meesterkok. Hij is samen met andere SVH Meesterkoks actief betrokken bij Bocuse d’Or Nederland. ’’We dragen onze titel met trots en proberen jonge chefs te inspireren via een kookcompetitie als Bocuse d’Or.’’ Zo waren naast Van Doorn vier andere SVH Meesterkoks jurylid tijdens de Nederlandse finale van de kookstrijd in Rotterdam op 21 september. Dit waren Jonnie Boer (De Librije ***, Zwolle), Sidney Schutte (Librijes Zusje**, Amsterdam), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu **, Amsterdam) en Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve **, Waalre). SVH Meesterkoks Angélique Schmeinck en Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt), presenteerden de wedstrijd. In de keukenjury waren SVH Meesterkoks Marcel de Leeuw (Double Tree by Hilton, Amsterdam) en Marco Poldervaart (’t Havenmantsje, Harlingen) vertegenwoordigd.

Budapest en Lyon
Bocuse d’Or is een internationale kookwedstrijd, vernoemd naar de Franse topkok Paul Bocuse. Bij de Nederlandse finale in Rotterdam besloot de jury dat Jan Smink samen met zijn commis Sander Verhaaf (De Librije, Zwolle) Nederland gaat vertegenwoordigen bij de internationale Bocuse d’Or wedstrijden. De Europese finale vindt plaats in mei 2016 in Budapest. Deelnemers moeten zich daar kwalificeren voor de wereldfinale in januari 2017 in Lyon.