Soenil Bahadoer geïnaugureerd als SVH Meesterkok

24 november, 2015

Soenil Bahadoer geïnaugureerd als SVH Meesterkok

Op 23 november jl. vond in Restaurant de Lindehof ** in Nuenen de inauguratie plaats van Soenil Bahadoer. De patron cuisinier van de Lindehof was op 20 maart geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok.

Ruim 50 gasten, onder wie zeer veel SVH Meesters en chef-koks, woonden de inauguratie bij. Cabaretier en presentator Jörgen Raymann opende het programma en vertelde het fantastisch te vinden om te zien hoe ver Soenil Bahadoer is gekomen. “Niet alleen is hij de eerste SVH Meesterkok met een Surinaamse achtergrond, hij is ook de eerste Nederlander met een Nederlandse én Belgische Meesterkoktitel.”

Nadat zijn restaurant in 2014 de tweede Michelinster kreeg, was het behalen van de SVH Meestertitel het volgende doel voor Soenil Bahadoer. ‘’Deze titel geeft mij de ruimte om mooie smaken en vernieuwende dingen te blijven ontwikkelen.” De van oorsprong Hindoestaanse kok onderscheidt zich door het verweven van de smaken uit zijn Hindoestaanse cultuur met de traditionele Franse keuken.

Trots
De versierselen die horen bij de officiële titel SVH Meesterkok werden uitgereikt door Roger Souvereyns, voormalig eigenaar van tweesterrenrestaurant Scholteshof in Stevoort (België), waar Bahadoer vier jaar leerling was. Het diploma werd ondertekend door Dick Middelweerd van Restaurant De Treeswijkhoeve ** en Cees Helder, die als eigenaar van Restaurant Parkheuvel (in die tijd 2 sterren) Soenil drie jaar als leerling begeleidde. Souvereyns en Helder waren allebei zichtbaar trots. “Bij ons heeft hij het vak geleerd. Het is fantastisch om te zien dat onze leerling van toen nu SVH Meesterkok is geworden”, aldus Helder.

Horecavirus
Nu wil Soenil Bahadoer graag zelf een voorbeeld zijn voor de jeugd en ze besmetten met het horecavirus. “Ik wil ze laten zien wat je kunt bereiken in dit vak. Soms ontmoet ik jongeren bij wie het in het leven hier en daar heeft tegengezeten, maar ik zie daar dan wat in. Dan nodig ik ze uit om een keer bij ons in de keuken te komen kijken, want ik wil juist ook die jongens een kans geven. En als ze dan na een paar jaar hier als leerling te hebben gewerkt bij andere SVH Meesters verder gaan met hun carrière, dan ben ik helemaal trots!” Enkele oud-leerlingkoks waren maandag speciaal voor de inauguratie teruggekeerd in de keuken van de Lindehof om diverse gerechten te bereiden voor de gasten.

De Meesterproef werd in maart afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles * in Amsterdam) en Onno Kokmeijer (Ciel Bleu Restaurant ** in Amsterdam), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels).