Nieuws
In memoriam Hubert Smeets
Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van SVH Meesterkok Hubert Smeets.
Delegatie Bocuse d’Or bezoekt Rotterdam
De Franse delegatie is van zondag 20 tot dinsdag 22 maart op bezoek geweest in Rotterdam om een indruk te krijgen van de mogelijkheden van Rotterdam als gaststad voor Bocuse d’Or Europe 2018.
Bert Waninge officieel SVH Meesterijsbereider
Op maandag 7 maart werd Bert Waninge, Hoofdijsbereider bij IJssalon Van der Poel in Hengelo, geïnaugureerd als 31ste SVH Meesterijsbereider.
Drie SVH Meesterkoks in de jury van kookwedstrijd Slag op de Schelde
Op 23 mei wordt voor de tweede keer de kookwedstrijd Slag op de Schelde georganiseerd.
SVH Meesterijsbereiders vallen in de prijzen tijdens Nederlandse ijsvakwedstrijden
Caroline Kooij is uitgeroepen tot Vakvrouw van het jaar 2016 en won de derde plaats in de wedstrijd om De Gouden IJsspatel 2016, waarbij deelnemers de beste Malaga-smaak en ijsbereiding maakten.
SVH Meesterkok Angélique Schmeinck begint Smaakatelier
Angélique Schmeinck verwelkomt culinaire fijnproevers in haar Smaakatelier, een combinatie van een atelier, keuken en galerie voor culinaire fotografie.
SVH Meesterkoks Jacob-Jan Boerma en Jonnie Boer op wereldranglijst
Jonnie Boer en zijn collega Jacob-Jan Boerma, beiden SVH Meesterkok, zijn door het Franse tijdschrift Le Chef op de wereldranglijst van beste chef-koks geplaatst.
Nieuw gilde Meesters in Gastvrijheid opgericht
SVH Meestergastheren en SVH Wijnmeesters hebben op maandag 11 januari het nieuwe gilde Meesters in Gastvrijheid opgericht.
Soenil Bahadoer geïnaugureerd als SVH Meesterkok
Op 23 november jl. vond in Restaurant de Lindehof ** in Nuenen de inauguratie plaats van Soenil Bahadoer.
Jarno Eggen geïnaugureerd tot SVH Meesterkok
Jarno Eggen, eigenaar en chef-kok van Restaurant De Groene Lantaarn * in Zuidwolde, is op 16 november jl. officieel geïnaugureerd als 141ste SVH Meesterkok.
Gault&Millau Awards voor Michel van der Kroft en Xavier Giesen
SVH Meesterkok Michel van der Kroft van ’t Nonnetje in Harderwijk en SVH Meestergastheer Xavier Giesen van Bolenius in Amsterdam zijn tijdens de presentatie van Gault&Millau op maandag 2 november onderscheiden met belangrijke awards.
SVH Meesters Jonnie Boer en Thérèse Boer van De Librije op eerste plaats Lekker 2016
De jaarlijkse race om de eerste plaats in restaurantgids Lekker500 is gewonnen door restaurant De Librije in Zwolle, van SVH Meesterkok Jonnie Boer en SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Thérèse Boer.
Gilde van Meesterijsbereiders presenteert nieuw logo
Tijdens de halfjaarlijkse vergadering op 5 oktober heeft het Gilde van Meesterijsbereiders het nieuwe logo gepresenteerd.
Een nieuwe meestertitel in de horeca?
SVH en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn gezamenlijk een onderzoek gestart naar de haalbaarheid én wenselijkheid van een nieuwe meestertitel in de horeca: SVH Meester Horecaondernemer.
Francois Geurds opent FG Noodle Bar
SVH Meesterkok François Geurds heeft op 28 september zijn derde restaurant geopend: FG Noodle Bar.
Boek primeurs en delicatessen gepresenteerd
In september is het boek 'Primeurs en Delicatessen, hoe Nederland leerde eten' gepresenteerd, dat ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van Dikker & Thijs is geschreven.
SVH ondersteunt Bocuse d’Or als partner
Op 21 september 2015 is Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) gepresenteerd als nieuwe partner van Bocuse d’Or Nederland.
Bert Waninge slaagt voor meesterproef SVH Meesterijsbereider
Op maandag 24 augustus is Bert Waninge (1973), Hoofdijsbereider bij IJssalon Van der Poel in Hengelo, geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterijsbereider.
Mede-eigenaar Harrie Baas vertrekt bij Restaurant Amarone Rotterdam
Mede-eigenaar Harrie Baas verlaat na 9 jaar samenwerking met patron-cuisinier Gert Blom het Rotterdamse sterrenrestaurant Amarone.
Said Maher en Marjolein Woerlee ontvangen Klasbak Trofee
SVH Meestergastheer Said Maher en zijn vrouw Marjolein Woerlee ontvingen maandagavond op Landgoed de Holtweijde in Lattrop-Breklenkamp de Klasbak Trofee.