Een Michelinster voor Bolenius en Noble

12 december, 2016

Een Michelinster voor Bolenius en Noble

Op maandag 12 december 2016 zijn in Amsterdam de Michelinsterren uitgereikt. De ochtend begon met een mooi eerbetoon aan de onlangs overleden Joop Braakhekke door SVH Meestergastheer en Wijnmeester Thérèse Boer, met aansluitend een minuut stilte.

Twee restaurants met SVH Meesters werden beloond met een ster: Bolenius van SVH Meesterkok Luc Kusters en SVH Meestergastheer Xavier Giesen in Amsterdam en restaurant Noble van SVH Meesterkok Edwin Kats in Den Bosch. Michelin motiveert de keuze als volgt: “Bij Bolenius worden diverse groenten en natuurlijke smaken onder handen genomen om een mooi evenwicht te vormen. Noble is een huis dat een zekere magie rond zich heeft. Edwin Kats weet dat te vertalen naar het bord dankzij originele smaakelementen waarmee hij het reliëf van smaken telkens dat tikkeltje extra’s biedt.” De andere restaurants die een Michelinster ontvingen waren MOS en RIJKS® in Amsterdam en Cucina del Mondo in Heerlen.

Het nieuwe restaurant Tribeca in Heeze (Noord-Brabant) van chefkok Jan Sobecki werd zelfs in een keer onderscheiden met 2 sterren.

Het aantal driesterrenrestaurants in Nederland blijft staan op twee: De Librije van SVH Meesterkok Jonnie Boer en SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Thérèse Boer, en De Leest van SVH Meesterkok Jacob-Jan Boerma.

Chateau Neercanne ontving een kristallen trofee omdat het restaurant van SVH Meesterkok Hans Snijders al 60 jaar een Michelinster heeft.