Menno Post geslaagd voor zijn Meesterproef

10 november, 2016

Menno Post geslaagd voor zijn Meesterproef

Op woensdag 9 november is Menno Post (39), chef-kok van De Bokkedoorns** in Overveen, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok.

De Meesterproef van Menno Post werd afgenomen door SVH Meesterkoks Cees Helder, Dennis Kuipers van Restaurant Vinkeles* (The Dylan Amsterdam) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Zij zijn zeer enthousiast over de nieuwe SVH Meesterkok: “Menno heeft een Meesterlijk menu gekookt waarbij alle gerechten even fantastisch en uitgebalanceerd van smaak waren. Hij verstaat de kunst van het weglaten als geen ander en vertelt een verhaal met en door zijn gerechten. Daarmee heeft hij ook een heel eigen signature ontwikkeld. Bovendien is Menno zeer gemotiveerd en enthousiast, en heeft een eigen visie op het vak.”

De Bokkedoorns heeft met SVH Meestergastheer Peter Bruins een traditie van SVH Meesters en deze traditie wordt voortgezet nu ze het twaalfde bedrijf in Nederland zijn met meerdere SVH Meesters. “Dit meesterschap ziet de gast terug in het mooie samenspel van wijn en spijs”, aldus de commissie. En dat blijft niet onopgemerkt. Met een achtste plaats kwam De Bokkedoorns dit jaar terug in de top 10 van de Lekker500 en GaultMillau waardeerde het restaurant met 17,5 punt.

Uiterste uit het vak halen
Menno Post werkte meer dan tien jaar bij Ron Blaauw Restaurant in Ouderkerk aan de Amstel, waar hij de keuken leidde en verantwoordelijk was voor de dagelijkse gang van zaken. Begin 2013 stapte hij over naar De Bokkedoorns. “Ik wil het uiterste uit mijn vak halen en daar hoort deze titel bij. Bovendien zie ik het als een missie om jonge mensen met talent te motiveren voor het vak. Daarom geef ik ook trainingen bij de Cas Spijkers Academie en in de toekomst ook bij de Sterklas. Want wat is er mooier dan jongeren te trainen voor het horecavak”, aldus Menno Post.

Foto v.l.n.r. Cees Helder, Peter Bruins, Menno Post en Dennis Kuipers.