Opleiding Gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine door SVH Meesterkok Albert Kooy

17 november, 2016

Opleiding Gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine door SVH Meesterkok Albert Kooy

Koning Willem I College en ROC Friese Poort starten in september 2017 met een opleiding Gespecialiseerd kok, gebaseerd op de vijf principes van Dutch Cuisine van SVH Meesterkok Albert Kooy. Een niveau 4-opleiding die gericht is op de koks van en voor de toekomst.

De uitgangspunten van de opleiding zijn gebaseerd op de principes van Dutch Cuisine van SVH Meesterkok Albert Kooy. De filosofie van Dutch Cuisine is 100% duurzaam en toekomstgericht met winst voor iedereen: producent, consument en de aarde.

Beide roc’s bieden al koks- en horecaopleidingen niveau 2 en 3 aan gebaseerd op Dutch Cuisine. Ook voor een niveau 4-opleiding kunnen studenten vanaf komend studiejaar bij ROC Friese Poort en het Koning Willem I College terecht. “Je merkt dat leerlingen na niveau 3 verdwijnen. Ze kunnen bij ons nu nog geen niveau 4-opleiding volgen. Daarmee was ons product nog niet af. Dat is zonde. We zijn straks in staat ook het laatste stukje aan te bieden”, aldus Gerard Voskuilen, coördinerend docent ROC Friese Poort.

Vertegenwoordigers van de beide horecaopleidingen geven aan dat ze trots zijn deze opleiding gezamenlijk te hebben ontwikkeld. De opleiding is een meerwaarde voor de studenten, ze worden breder inzetbaar. Marc Raaijmakers, directeur Middelbare Horeca School van het Koning Willem I College: “Het wordt een opleiding waar koken centraal staat en die studenten na laat denken over de horeca in de keuken en onze voeding. Hoe gaat het straks met ons eten? Welke alternatieven kunnen we verzinnen voor ingrediënten die er straks niet meer zijn? Hoe zorgen we voor beter eten en een optimale eetbeleving, bijvoorbeeld voor ouderen? Een dergelijke niveau 4-opleiding is er nog niet en er is veel behoefte aan.”