Robin Overdreef geïnaugureerd tot SVH Wijnmeester

13 februari, 2017

Robin Overdreef geïnaugureerd tot SVH Wijnmeester

Op maandag 13 februari 2017 is Robin Overdreef officieel geïnaugureerd tot SVH Wijnmeester. In aanwezigheid van de Commissie Meesterproef SVH Meestergastheer / SVH Wijnmeester en zijn familie, ontving hij de officiële versierselen die bij de titel horen.

De Meesterproef van Robin Overdreef werd destijds afgenomen door SVH Wijnmeesters Nic van Lokven (Restaurant Het Savarijn in Nijmegen) en Roy Pelgrim (Restaurant Cordial * in Oss), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). “De wijn is groots, het gerecht is groots: alles is in harmonie”, aldus de commissie. Robin werd omschreven als een pure, warme en betrokken sommelier die zijn vak verstaat en zijn enorme kennis graag deelt met zijn brigade en de gasten, zonder ermee te pronken.

Maître-Sommelier
Robin Overdreef werkte tien jaar als Maître-Sommelier in Restaurant Hermitage* in Rijsoord-Ridderkerk en daarna vijf jaar in De Zwethheul** in Schipluiden. Toen SVH Meesterkok Mario Ridder eind 2014 met zijn staf de overstap maakte naar zijn nieuwe Restaurant Joelia in Hilton Rotterdam, ging Overdreef mee. In 2016 heeft hij de overstap gemaakt naar Ma Guise Catering in Berkel en Rodenrijs, onderdeel van de Dudok Groep, waar hij werkzaam is als project-/assistent sourcing manager.