Nieuws
Jonnie en Thérèse Boer beginnen restaurant op Bonaire
SVH Meesterkok Jonnie Boer en SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Thérèse Boer van de Librije beginnen een restaurant op Bonaire.
Remon van de Kerkhof naar De Treeswijkhoeve
SVH Wijnmeester Remon van de Kerkhof wordt met ingang van 1 maart de nieuwe maître-sommelier van De Treeswijkhoeve** in Waalre.
Robin Overdreef geïnaugureerd tot SVH Wijnmeester
Op maandag 13 februari 2017 is Robin Overdreef officieel geïnaugureerd tot SVH Wijnmeester.
Nederland als 11e geëindigd bij Bocuse d’ Or
De 11e plek voor team Bocuse d’Or Nederland betekent voor het team onder leiding van Jan Smink een einde aan een intensief traject van twee jaar.
Menno Post geïnaugureerd tot 144ste SVH Meesterkok
Op maandag 23 januari is Menno Post (39), chef-kok en mede-eigenaar van De Bokkedoorns** in Overveen, geïnaugureerd tot SVH Meesterkok.
7 SVH Meesters vallen in de prijzen bij uitreiking Restaurant Awards 2017
Op woensdag 18 januari zijn de Restaurant Awards uitgereikt, waarbij 7 SVH Meesters in de prijzen zijn gevallen.
Doubletree by Hilton Amsterdam is Beste Leerbedrijf Horeca 2016
Op dinsdag 10 januari is DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station bekroond tot winnaar van de Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2016 op de Horecava.
François Geurds wint Marketing Award Rotterdam
SVH Meesterkok François Geurds heeft de Marketing Award Rotterdam gekregen uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb, die de prijs vorig jaar zelf in ontvangst mocht nemen.
Restaurant La Rive wint Gouden Koksmuts op Horecava
Het team van Restaurant La Rive uit Amsterdam heeft tijdens de eerste dag van de Horecava de felbegeerde Gouden Koksmuts gewonnen.
Petro Kools wint wijnaward Wine in Moderation
Op maandag 9 januari heeft SVH Meestergastheer Petro Kools van Da Vinci in Maasbracht de Wine in Moderation-award in ontvangst mogen nemen.
Nieuwe titel SVH Meesterhorecaondernemer officieel gelanceerd
Op maandag 9 januari hebben Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de nieuwe titel SVH Meesterhorecaondernemer officieel gelanceerd.
Een Michelinster voor Bolenius en Noble
Op maandag 12 december 2016 zijn in Amsterdam de Michelinsterren uitgereikt.
Ciel Bleu presenteert boek Guestronomy
SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, chef Arjan Speelman en SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk van restaurant Ciel Bleu** in Hotel Okura in Amsterdam hebben hun tweede kookboek gepresenteerd: Guestronomy.
Lars van Galen ontvangt Wynand Vogel Bokaal 2016
SVH Meesterkok Wynand Vogel zal op dinsdag 13 december de Wynand Vogel Bokaal uitreiken aan SVH Meesterkok Lars van Galen van Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink* in Hengelo.
Margo Reuten Woman of the Year 2017
Op 29 november is SVH Meesterkok Margo Reuten van restaurant Da Vinci** in Maasbracht door Relais & Châteaux uitgeroepen tot Woman of the Year 2017.
SVH Meesters delen kennis in nieuwe leermiddelen SVH
SVH heeft de nieuwe standaard voor de Nederlandse horeca gelanceerd: splinternieuwe examens en leermiddelen SVH Kok en Gastheer/-vrouw.
Opleiding Gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine door SVH Meesterkok Albert Kooy
Koning Willem I College en ROC Friese Poort starten in september 2017 met een opleiding Gespecialiseerd kok, gebaseerd op de vijf principes van Dutch Cuisine van SVH Meesterkok Albert Kooy.
Bib Gourmand voor 6 restaurants van SVH Meesters
Op maandag 14 november heeft Michelin bekend gemaakt welke restaurants in de Benelux in 2017 een Bib Gourmand ontvangen.
Menno Post geslaagd voor zijn Meesterproef
Op woensdag 9 november is Menno Post (39), chef-kok van De Bokkedoorns** in Overveen, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok.
Gault&Millau Awards voor Schutte en Westerveld
Tijdens de 11e Gault&Millau Awards op 7 november is SVH Meesterkok Sidney Schutte, chefkok van Librije’s Zusje** ...