Edger Groeneveld geïnaugureerd als 35ste SVH Wijnmeester

12 juni, 2019

Edger Groeneveld geïnaugureerd als 35ste SVH Wijnmeester

Op woensdag 12 juni is Edger Groeneveld, sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje** in Harderwijk, geïnaugureerd tot 35ste SVH Wijnmeester. Tijdens de inauguratie ontving Edger het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma van zijn inaugurator mevrouw Saskia Löhr, Het Koetshuis* in Bennekom.

De commissie Meesterproef SVH Wijnmeester liep op woensdag 20 maart 2019 een hele dag met Edger mee in ’t Nonnetje en beoordeelde Edger op meer dan 100 punten. Het resultaat was Meesterlijk. Niet alleen was de commissie onder de indruk van de vakkennis en de gemaakte wijn-spijscombinaties die Edger in het Meesterlijk menu presenteerde, ook het enthousiasme en de betrokkenheid van het team spraken tot de verbeelding. In elk aspect van de proef en het bedrijf kwam dit naar voren. De wijnproeverij met als thema Portugal was voor de commissie een mooi voorbeeld van hoe kennis, durf en meesterschap samen kunnen komen.  

Groeneveld mag zich nu officieel de 35ste SVH Wijnmeester van Nederland noemen. Met het behalen van deze titel wordt Edger’s werk als sommelier bekroond. “Het behalen van deze titel is niet alleen een stuk erkenning door collega’s uit het vak, maar zeer zeker ook bedoeld als voorbeeld/stimulans naar jonge mensen. Vakkennis is van belang en moet overgedragen worden’’, aldus de nieuwe Meester.