Marcel de Leeuw
Werkzaam bij toeleverancier
Biografie
Fanatiek deelnemer aan kookwedstrijden
SVH Meesterkok Marcel de Leeuw deed zijn opleiding bij De Sterklas en rondde die af bij Hotel Restaurant Juliana in Valkenburg. Daarna werkte hij zes jaar bij Bilderberg Garden Hotel Restaurant De Kersentuin in Amsterdam, waarvan vijf jaar als chef de cuisine. Als fanatiek deelnemer aan kookwedstrijden won hij twee keer de Zilveren Champignon en één keer de Zilveren Garde.
Tegenwoordig is Marcel de Leeuw Chef 2 Chef Manager bij Nestlé Nederland. Marcel: “De mogelijkheid om deze stap te maken in je carrière komt niet wekelijks voorbij. De kans deed zich voor en het voelde goed. Ik kan mezelf in deze nieuwe rol uitdagen een andere kant van mijn vak te belichten. Ik spreek meer met mijn collega chefs en ben bezig met inspireren, dat is een belangrijke drijfveer voor mij. Ik heb altijd gezegd dat je iets moet doen met passie en overgave. Deze stap is erg veelzijdig en past goed bij mij. Ook vind ik het belangrijk dat je binding hebt met het product. Zo sta ik bijvoorbeeld bij CHEF 100% achter het product.”
Daarvoor was hij actief als executive chef van Double Tree by Hilton Amsterdam Centraal Station, dat eerst Mint Hotel Amsterdam heette. De Leeuw zei na zijn Kersentuin-tijd toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. “Het kriebelde en ik wilde wat groter denken.” Hij is verantwoordelijk voor alle ‘food & beverage’ in het hotel. “Ik kijk dus ook naar de roomservice of de culinaire invulling van de skybar. Acht jaar geleden zou ik nee hebben gezegd. Nu vind ik het prachtig om na te denken over al die verschillende systemen en stromen in een groot hotel.” Met het behalen van de hoogste graad van vakbekwaamheid voor koks werd Marcel de Leeuw in 2010 de 126e SVH Meesterkok van Nederland.
Marcel de Leeuw was tot 2018 ook voorzitter van de Stichting Sterklas, een organisatie die ervoor zorgt dat de Sterklas, een topopleiding voor jonge koks van het ROC van Amsterdam, op het vereiste niveau van SVH Meesterkoks blijft.
"Prachtig om na te denken over al die stromen in een groot hotel"
"Prachtig om na te denken over al die stromen in een groot hotel"
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2010)