Toine Hermsen
Actief in de horeca
Biografie
Toine Hermsen is een van de eerste chefs in Nederland die een restaurant naar twee Michelinsterren kookte. Oorspronkelijk komt hij uit Den Bosch, waar hij na zijn opleiding aan de slag ging bij Chalet Royal. Hij vertrok er om de geheimen van de Franse keuken te doorgronden in Roanne en keerde er daarna weer terug. Hierna ging hij door naar hotel-restaurant Prinses Juliana in Valkenburg, in die tijd een van de beste restaurants van Nederland. Hij leidde er SVH Meesterkoks Nico Boreas, Huub Biro, Margo Reuten en Eric van Loo op. In 1982 haalde Toine de titel SVH Meesterkok. Hij inspireerde vele jonge koks om ook SVH Meesterkok te worden.
Twee Michelinsterren
Toine zorgde later ook voor twee sterren voor zijn eigen zaak in Maastricht. Hier verwende hij meer dan 25 jaar, waarvan 23 jaar bekroond met Michelinsterren, zijn gasten met de klassieke Franse keuken. Hij zocht zijn ingrediënten waar mogelijk in de buurt. Na ruim een kwart eeuw nam Toine afscheid van zijn gelijknamige restaurant in de St. Bernardusstraat in het hart van Maastricht.
Toine Hermsen Cuisinier
Zijn nieuwe concept kreeg de naam Toine Hermsen Cuisinier. Het is gehuisvest in een mooie boerderij aan de rand van Maastricht, met een prachtige tuin en met plek voor ongeveer twintig gasten. Toine is nog steeds een begrip in Maastricht en ver daarbuiten, om niet te zeggen een instituut. Ook het woord godfather valt wel eens als het over hem gaat.
"Toine Hermsen inspireerde vele koks om ook SVH Meesterkok te worden."
"Toine Hermsen inspireerde vele koks om ook SVH Meesterkok te worden."

Behaalde titels
SVH Meesterkok
(1982)
Bedrijf
Maastricht
Limburg
Nederland