Joey de Kruijf
Actief in de horeca
Biografie
“Ben je niet wat jong?” Die vraag kreeg Joey de Kruijf geregeld te horen toen hij op zijn 24e maître werd van tweesterrenrestaurant Parkheuvel. Hij had toen al ruim 10 jaar in de horeca gewerkt en wist dat de horeca zijn vak was. Hij had de opleiding Horecaondernemer/manager aan de Rooi Pannen in Breda gevolgd en als leerling gewerkt bij onder meer NH Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Ook had hij ervaring opgedaan over de grens, zoals in Cyprus, Schotland en in Hong Kong bij SVH Meesterkok Richard Ekkebus.
Vastbijten om je vak te leren
Dus nee, hij was niet te jong. Hij wist zich bij Parkheuvel ook nog eens te omringen door de juiste mensen, zoals SVH Meesterkok Erik van Loo. Ze gaven hem kansen en ondersteunden hem bij de vervolgstappen die hij maakte. “Als je hard werkt, bereidwillig bent om het vak te leren en je je erin vastbijt, kun je snel de ladder beklimmen naar een steeds hoger niveau.” Bij Parkheuvel maakte Joey ook van dichtbij mee hoe SVH Meesterkok Willem Pieter van Dreumel, SVH Wijnmeester Jaco van Hensbergen en SVH Wijnmeester Remon van de Kerkhof de Meestertitel haalde.
Droom verwezenlijkt
Net voor z’n 30e werd Joey eigenaar en bedrijfsleider van hotel & restaurant Central Park dat hij omturnde tot een fine dining-restaurant. Anderhalf jaar later ging hij op voor de SVH Meestertitel. “Ik haal zoveel plezier uit mijn werk! Wat ik bereikt heb is me niet komen aanwaaien. Ik heb wel een droom verwezenlijkt. De Meestertitel is een kwaliteitsstandaard. Het straalt uit dat we echt een ambacht beheersen. Als Meesters hebben we de taak ervoor te zorgen dat ons vak weer gerespecteerd wordt. Binnen mijn bedrijf draag ik elke dag de titel en de hoogste vorm van gastheerschap uit.”
“Mijn titel draag ik elke dag uit binnen mijn bedrijf”
“Mijn titel draag ik elke dag uit binnen mijn bedrijf”
Behaalde titels
SVH Meestergastheer
(2019)
Vermeldingen
Michelinster(ren)
1 MichelinsterGault & Millau
15 punten