Remon van de Kerkhof
Actief in de horeca
Biografie
Tijdens een wijnreis van het Nederlands Gilde van Sommeliers leerde Remon van de Kerkhof Australië kennen. Hij was meteen gecharmeerd en besloot in 2005 Viticulture in Adelaide te gaan studeren. Na die studie bleef hij daar in de horeca werken tot 2015. Zo ging hij onder meer aan de slag bij een restaurant dat naar eigen zeggen met 4500 wijnen de grootste wijnkaart van het zuidelijk halfrond had.
Gouden tijd
Weer in Nederland ging hij eerst bij zijn oude werkgever, Restaurant Parkheuvel, aan de slag. Daar had hij voor zijn vertrek naar Australië drie jaar met SVH Meesterkok Cees Helder gewerkt. Een gouden tijd, waar hij veel ervaring had opgedaan. In 2017 vervolgde Remon zijn carrière als maître-sommelier bij De Treeswijkhoeve in Waalre, het restaurant van SVH Meesterkok Dick Middelweerd. Na vier jaar keerde Remon toch weer terug naar Australië om head sommelier bij restaurant Core by Clare Smyth in Sydney te worden.
Badend in het zweet
De ambitie om SVH Wijnmeester te worden zat er al vroeg in bij Remon. “Badend in het zweet word ik nog wel eens wakker na een droom over de Meesterproef voor die titel. Maar die dag was meteen ook een van de mooiste van mijn leven. Net als drie jaar later, in 2019, toen ik bij de Treeswijkhoeve het examen voor de titel SVH Meestergastheer aflegde. Dat ik na de eerste Meestertitel ook voor de tweede ben opgegaan, was vooral om jonge mensen te laten zien wat je kunt bereiken in ons vak. Ze te inspireren, een verantwoordelijkheid die ik sterk voel als SVH Meester. Jongeren motiveren om elke dag een klein beetje beter te worden.”
“De dag van de Meesterproef was een van de mooiste van mijn leven”
“De dag van de Meesterproef was een van de mooiste van mijn leven”
Behaalde titels
SVH Meestergastheer
(2019)SVH Wijnmeester
(2016)
Meer relevante informatie
Bedrijf
Sydney
Nieuw-Zuid-Wales
Australia