Een fanatieke topsporter
Het was de geurende appeltaart van zijn moeder die Van Dreumel op het kookpad bracht. Hij deed ervaring op in Zwethheul, Savelberg en Parkheuvel; daar kookte hij inderdaad op het hoogste niveau. Om meer tijd vrij te maken voor zijn gezin verruilde SVH Meesterkok Willem-Pieter van Dreumel de keuken van het tweesterrenrestaurant Parkheuvel te Rotterdam voor het opleidingsinstituut De Baak. Al snel knaagde het. Hij miste het koken op hoog niveau. Daarom ging hij aan de slag als chef-kok van hotel-restaurant Villa de Duinen in Noordwijk en daarna kreeg hij de leiding over de keuken van restaurant Het Bosch at the Waterfront. “Ik miste de topsport. Ik merkte dat ik te fanatiek ben en nog te jong.” De menu- en wijnkaart van Het Bosch typeert zich als klassiek met een moderne en creatieve twist. De keuken is op Franse leest geschoeid, met invloeden uit zowel Italië en Spanje als uit Azië.
Inmiddels is Willem-Pieter van Dreumel in dienst getreden als chef-kok van koning Willem-Alexander. Een enorme prestatie en geeft duidelijk weer dat hij wel van goeden huize komt.