Gert Wiltvank
Actief in de horeca
Biografie
Na het afronden van de havo dacht Gert Wiltvank, wat nu? International Hospitality Studies bleek een goede zet en deze rondde hij versneld af. Ondertussen had hij een horecabijbaan. De omgang met gasten daar bleek hem goed te liggen. Interesse voor wijn had hij al gekregen tijdens vakanties met zijn ouders langs wijnhuizen. Na de hotelschool ging Gert aan de slag bij kasteel Coevorden dat sterrenniveau ambieerde. Hij groeide er door tot restaurantmanager.
Kans gepakt
Gert wilde sneller vooruit en solliciteerde als 22-jarige bij driesterrenzaak De Librije van SVH Meesterkok Jonnie Boer en SVH Meestergastvrouw en Wijnmeester Thérèse Boer. Met een contract voor vier maanden startte hij als medewerker bediening. Die vier maanden werden jaren, en nog meer jaren. Sterker nog, hij werkt er nog steeds, met een kort uitstapje naar een tweesterrenzaak in België. Gert bekwaamde zich verder in wijnen, management, leermeesterschap en voltooide de gastronomische opleiding van Peter Klosse. Inmiddels geeft Gert als maître leiding in het restaurant, hotel en de reserveringsafdeling, en is hij MT-lid van Brasserie Jansen en Brass Boer.
Als dertiger anderen inspireren
Toen Gert samen met SVH Meestergastheer Said Maher examineerde op de Cas Spijkers Academie, opperde Said dat Gert de Meestertitel ook zou moeten halen. Ook andere Meesters drongen erop aan. Gert spitte de kwalificatielijst door en besloot ervoor te gaan, ondersteund door Jonnie en Thérèse die hem vrijheid en middelen gaven. Op weg naar de Meesterproef was hij flink zenuwachtig. “Maar op de dag zelf dacht ik, kom maar op, ik ben er klaar voor. En dat was ook zo. Met de titel wil ik als dertiger anderen inspireren. Dat doe ik door rondleidingen te geven, veel jonge mensen kansen te bieden in De Librije en ook daadwerkelijk naar opleidingen te gaan, en actief te zijn op de Cas Spijkers Academie.”
"Op de dag van de Meesterproef dacht ik, kom maar op, ik ben er klaar voor"
"Op de dag van de Meesterproef dacht ik, kom maar op, ik ben er klaar voor"
Behaalde titels
SVH Meestergastheer
(2024)
Meer relevante informatie
Bedrijf
Zwolle
Overijssel
Nederland
Zwolle
Overijssel
Nederland
Kralendijk
Bonaire, Sint Eustatius and Saba
Sint Michiel
Curaçao
Zwolle
Overijssel
Nederland
Zwolle
Overijssel
Nederland
Vermeldingen
Michelinster(ren)
3 Michelinsterren (De Librije)Michelinster(ren)
1 Groene Michelinster (De Librije)Gault & Millau
19,5 punten (De Librije)Lekker 500
#2 (De Librije)Michelinster(ren)
1 Michelinster (Brass Boer Thuis)Bib Gourmand
Senang Restaurant & Lounge