Andy Brauers
Actief in de horeca
Biografie
Toen Andy Brauers bij restaurant Seinpost stage liep, was het chef Henk Savelberg (familie van Andy) die hem motiveerde bij restaurant Prinses Juliana te solliciteren. In die tijd was dit restaurant met Michelinster, onder leiding van SVH Meesterkok Toine Hermsen, een instituut. Andy kwam bij dit leerbedrijf als 16-jarig jongeman terecht in een kweekvijver van jonge talenten, zoals Margo Reuten, Erik van Loo, Nico Boreas en Petro Kools. Deze jonge garde jutte elkaar op een positieve manier op om samen het maximale uit hun vak te halen. Ze hebben allemaal de SVH Meestertitel gehaald.
Sterrenchef naar Van der Valk
Na zijn diensttijd werkte Andy eerst bij restaurant Der Bloasbalg, daarna weer bij Prinses Juliana waar hij tot chef uitgroeide. Na 16 jaar verliet hij deze topzaak om bij kasteel TerWorm, van Van der Valk, chef te worden. De lokale kranten stonden er vol van dat een sterrenchef overstapte naar een vestiging van Van der Valk. Maar Andy liet zich niet van de wijs brengen. Hij had de taak het niveau van de Exclusief-tak naar een hoger plan te tillen. Dat niveau ging dan ook met sprongen vooruit. Andy groeide zelf door naar executive chef bij kasteel TerWorm en bij hotel Van der Valk in Heerlen.
Deuren gaan open
In al die jaren heeft Andy’s SVH Meesterkoktitel vele deuren geopend: “Door de kennis en kunde van de titel maak ik bijvoorbeeld deel uit van de inkooporganisatie van Van der Valk. Collega’s weten dat ik alle facetten van het vak beheers. In een grote organisatie als Van der Valk kan ik veel jonge mensen opleiden en ze de basis bijbrengen van het ambacht. Ik geef gastlessen en verzorg wild-, groente- en vissessies. Heel inspirerend en zo draag ik mijn titel uit!”
“Mijn SVH Meestertitel heeft vele deuren geopend”
“Mijn SVH Meestertitel heeft vele deuren geopend”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(1996)