Esther de Mönnink geïnaugureerd als 9e SVH Meestergastvrouw van Nederland

20 september, 2023

SVH Meestergastvrouw Esther de Mönnink

Op dinsdag 19 september is Esther de Mönnink, gastvrouw en mede-eigenaar van Hotel/Restaurant De Swarte Ruijter* in Holten, officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastvrouw. In het bijzijn van familie en vrienden, vakgenoten en het team van De Swarte Ruijter ontving Esther het Meesterlint en tekende het Meesterdiploma. Esther mag zich nu officieel de 9e SVH Meestergastvrouw van Nederland noemen. De Swarte Ruijter is hiermee een van de zeven restaurants waar 2 SVH Meesters werkzaam zijn: chefkok Erik de Mönnink behaalde in 2012 de titel SVH Meesterkok.

De inauguratie vond plaats in De Swarte Ruijter, het bedrijf dat Esther en Erik al 17 jaar vol passie en toewijding samen runnen. Tijdens de inauguratie werd Esther toegesproken door Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland en SVH Meestergastheer Xavier Giesen. Xavier blikte hierbij terug op Esthers Meesterproef, die op 20 juli dit jaar plaatsvond en waarbij de commissie onder meer lovend was over Esthers sterke en smaakvolle wijn-spijscombinaties.

Esther kreeg vervolgens het Meesterlint uitgereikt door haar inaugurator Wilma van Ingen, directeur-bestuurder van Woningcorporatie Domijn en een graag geziene gast bij De Swarte Ruijter. Wilma benoemde in haar toespraak Esthers servicegerichtheid en oog voor detail, maar ook haar motivatie om een boegbeeld te zijn voor de nieuwe generatie.

“Ik wil me graag inzetten voor de toekomst van de horeca”

Nadat het Meesterdiploma eerst door SVH Meestergastheren Xavier Giesen en Said Maher en door de Secretaris Hanneke Westland werd getekend, was het de eer aan Esther zelf. Met het zetten van de laatste handtekening werd haar titel officieel en mag Esther zich nu echt SVH Meestergastvrouw noemen. Na groot applaus van de genodigden sprak Esther haar gasten dankbaar toe:

“De behoefte om te blijven leren en mezelf te ontwikkelen is er altijd geweest. Na jaren volledige focus te hebben gehad op het bedrijf en ons gezin, kwam er ruimte om na te denken over mijn verdere ambities. Langzaam ontstond toen het idee om op te gaan voor de SVH Meestertitel,” begon Esther haar toespraak.

Ze vervolgde: “Na een intensieve voorbereiding en veel steun van het thuisfront en het team, heb ik in juli dit jaar de Meesterproef succesvol afgelegd. Ik ben dan ook heel trots en blij dat ik me vanaf vandaag officieel SVH Meestergastvrouw mag noemen. Ik wil me daarnaast graag inzetten voor de toekomst van de horeca. De jeugd heeft de toekomst, dus het zou heel mooi zijn als we de jeugd kunnen enthousiasmeren voor ons prachtige vak.”

Na deze mooie woorden werd er een toast uitgebracht op de 9e SVH Meestergastvrouw van Nederland, die in al haar bescheidenheid toch nadrukkelijk aanwezig is en er altijd voor zorgt dat het haar gasten aan niets ontbreekt.

Groepsfoto inauguratie Esther de Mönnink

V.l.n.r. Xavier Giesen, Esther de Mönnink, Wilma van Ingen, Hanneke Westland en Said Maher.