Paul van Oers
Actief in het onderwijs
Biografie
Opgegroeid in Valkenburg aan de Geul, kwam Paul van Oers vanzelf met de horeca in contact. Bij leerbedrijf Hotel Prinses Juliana, destijds met twee Michelinsterren, bekwaamde hij zich in het bedieningsvak. Paul maakte er deel uit van een groep veelbelovende leerlingen. Een kweekvijver van jonge talenten die later ook SVH Meester zouden worden, zoals Toine Hermsen, Huub Biro, Hans Snijders, Margo Reuten en Petro Kools.
Drie SVH Meestertitels op zijn naam
Paul werkte geruime tijd als maître d’hôtel bij Kasteel Wittem met Michelinster. In die periode zette hij stappen om nog beter en slimmer te worden in zijn vak. Hij huurde een studeerkamertje en gedisciplineerd studeerde hij een dag per week maar liefst 3 SVH Meestertitels bij elkaar: Meestergastheer, Wijnmeester en Meesterschenker.
Nieuwe wereld van eten en drinken
Na zijn 30e volgde Paul een lerarenopleiding, studeerde hij aan de Wageningen Universiteit en was hij mede-auteur van diverse SVH leermiddelen. Eind jaren 90 begon hij als docent Food & Beverage in het mbo in Venlo. In 2003 kwam hij in het hbo in Maastricht terecht. Momenteel is Paul verantwoordelijk voor de gespecialiseerde opleiding Foodservice. Hij is ook mede-eigenaar van The Food Education Company. “Het leren in de 21ste eeuw kan en moet veel sneller, efficiënter en effectiever. De nieuwe wereld van eten, drinken en gastvrijheid staat onder immense concurrentiedruk en moet zichzelf heruitvinden. De consument, dat wil zeggen Generatie Z en Young Millennials, hebben de macht. Gemak, online, vers, snel, gepersonaliseerd en goedkoop zijn de drivers die het horecalandschap blijvend gaan veranderen. In deze allesomvattende transitie hebben SVH Meesters de morele verantwoording om nieuwe gastronomische concepten en bedrijven te ontwikkelen. Concepten en bedrijven die bijdragen aan een gelukkigere samenleving, waarin nieuwe food-generaties kunnen genieten van gastvrijheid.”
“SVH Meesters hebben de verantwoording om nieuwe gastronomische concepten te ontwikkelen”
“SVH Meesters hebben de verantwoording om nieuwe gastronomische concepten te ontwikkelen”
Behaalde titels
SVH Wijnmeester
(1995)SVH Meestergastheer
(1992)SVH Meesterschenker
(2002)
Meer relevante informatie
Bedrijf
Maastricht
Limburg
Nederland