Voorzitterswissel Commissie Meesterproef SVH Meesterkok

16 juni, 2023

SVH Meesterkok Marc van Gulick officieel benoemd tot voorzitter van de Commissie Meesterproef SVH Meesterkok

Op dinsdag 13 juni is SVH Meesterkok Marc van Gulick officieel benoemd tot voorzitter van de Commissie Meesterproef SVH Meesterkok. Marc neemt hiermee het stokje over van voormalig voorzitter SVH Meesterkok Dennis Kuipers, die zijn carrière gaat vervolgen in Japan.

De rol van voorzitter is een eervolle vervolgstap voor Marc van Gulick, die al jaren lid is van de Commissie Meesterproef en ook actief is geweest in het bestuur van het Gilde van Meesterkoks.

“Ik zie de titel als de hoogste graad van erkenning voor jonge ambitieuze koks. Die hoogste graad kunnen behalen, dat is heel belangrijk voor ons prachtige vak. De afgelopen jaren hebben we de meestertitel verder geprofessionaliseerd, ook hebben we de proef inhoudelijk aangescherpt om onder andere de klassieke vaktechnieken te behouden in de horeca. Ik ben trots dat ik de groep gedreven Meesterkoks nu in de rol van voorzitter mag ondersteunen. Vanwege mijn rol als directeur van Landgoed Lauswolt (Beetsterzwaag) zal ik in principe zelf geen Meesterproeven meer afnemen, dat laat ik graag en vol vertrouwen over aan mijn mede-commissieleden die nog dagelijks actief zijn in hun keuken’’, aldus Marc.

Dennis Kuipers, sinds 2003 SVH Meesterkok en sinds 2019 voorzitter van de Commissie Meesterproef SVH Meesterkok, beëindigt zijn rol en taken binnen de Commissie omdat hij zijn carrière gaat vervolgen bij de Sergio Herman Group in Tokio. Hij kijkt terug op een fantastische tijd waarbij hij vele Meesterproeven heeft beoordeeld, op de voor hem kenmerkende manier; streng, eerlijk en rechtvaardig. Onder zijn voorzitterschap is er meer focus op de nieuwe generatie komen te liggen en is de titel van SVH Gezel Meesterkok landelijk uitgerold. ‘’Nu zowel studenten van de Sterklas als studenten van de Cas Spijker Academies deze titel kunnen behalen, hebben we weer een grote stap gezet om de titel en de nieuwe generatie SVH Meesterkoks toekomstbestendig te maken’’, aldus de afzwaaiende voorzitter.

De Commissie Meesterproef stelt samen met SVH de voorwaarden en eisen vast waar een kandidaat Meesterkok aan moet voldoen om een SVH Meesterproef af te kunnen leggen. Ook stellen ze vast hoe de afname van de SVH Meesterproef verloopt en wanneer de kandidaat al dan niet geslaagd is.

De Commissie Meesterproef bestaat uit SVH Meesterkoks: