Jarno Eggen
Actief in de horeca
Biografie
De magie van de keuken ontdekte Jarno Eggen toen hij als veertienjarige begon als afwasser. Algauw mocht hij meehelpen in de keuken en stond voor Jarno vast dat hij alles wilde weten over het koksvak. Hij experimenteerde thuis en zat met een notitieblokje op de bank als Koken met Sterren van Cas Spijkers op tv was. Net als deze vakman wilde Jarno SVH Meesterkok worden. Helemaal toen hij een boekje zag met meer SVH Meesterkoks.
Culinaire ontdekkingstochten
Jarno volgde de bbl-koksopleiding aan het Deltion College in Zwolle. Zijn leerbedrijven waren onder meer een wegrestaurant en pannenkoekenrestaurant. Overal werd ambachtelijk gekookt. Na het diploma gespecialiseerd kok werkte Jarno bij zaken als de Stenen Tafel in Borculo en de Lindenhof in Giethoorn. Hij speelde zich ook in de kijker met kookwedstrijden, soms samen met toenmalig levenspartner, gastvrouw en sommelier Cindy Borger. Als Jarno en Cindy vrij hadden gingen ze eropuit om streken en landen culinair te ontdekken. Ze bezochten beurzen en proeverijen. Deden werkervaring op in Dublin, liepen korte stages bij topzaken.
Het verschil maken
Bij De Lindenhof maakte Jarno mee dat chef Martin Kruithof de Meesterproef aflegde. Het motiveerde Jarno om ook voor de allerhoogste titel te gaan. Jarno: “Door mijn jarenlange ervaring, de extra cursussen die ik met de jaren had gevolgd en altijd gretigheid voor het ambacht, heb ik de titel gehaald. Die gretigheid voor het vak heb je nodig om de SVH Meestertitel te halen. Sinds ik SVH Meesterkok ben, heb ik een voorbeeldfunctie voor vakgenoten en leerlingen om mijn kennis over te dragen. Zoals leerlingen in mijn bedrijf en die van de Cas Spijkers Academie waaraan ik verbonden ben. Om de nieuwe generatie te inspireren ook voor het allerhoogste op te gaan.”
“Gretigheid voor het vak heb je nodig om de SVH Meestertitel te halen”
“Gretigheid voor het vak heb je nodig om de SVH Meestertitel te halen”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2015)
Vermeldingen
Lekker 500
#3Michelinster(ren)
2 MichelinsterrenGault & Millau
18 punten