Vertrek Jonathan Zandbergen bij Merlet

24 november, 2023

Jonathan Zandbergen en Martin van Bourgonje

Na een zeer intensieve en succesvolle periode van ruim 8 jaar vertrekt Jonathan Zandbergen als Executive Chef bij Merlet.

Jonathan Zandbergen/Martin van Bourgonje: “We zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat de tijd daar is om nieuwe paden in te slaan. We kijken terug op een intensieve en succesvolle samenwerking maar we zijn aan het einde gekomen. Het moment is daar. Samen met de brigades gaan we van de komende Kerstperiode voor onze gasten nog een culinair feestje maken om daarmee in gepaste stijl afscheid van elkaar te kunnen nemen”.

Van Bourgonje: “Jonathan kwam in de zomer van 2015 en hij heeft vanaf dag 1 zeer vakkundig en toegewijd gezicht en richting gegeven aan de keuken en daarmee Merlet nog weer verder op de kaart gezet. We waren bekend met zijn talenten, zie ook zijn talloze onderscheidingen en prijzen, maar zijn energie en drive is onnavolgbaar.

We zijn dankbaar en kijken terug op een boeiende en bloeiende tijd die ons veel heeft gebracht. Inclusief en zeker niet beperkt tot een fantastisch talentvol team”.

Zandbergen: “De investeringsgeest van Martin van Bourgonje, en het feit dat ook hij het belang ziet van vernieuwen en innoveren, heeft mij de ruimte geboden voor mijn voortdurende zoektocht naar nieuwe uitdagingen. Altijd met iets nieuws bezig zijn, dat is mijn trigger. Mede naar aanleiding van mijn eigen kook- en inspiratieplatform CHEFF’D startten we vorig jaar samen nog het vernieuwende chef’s table concept, CHEFFD Atelier. Ik ga me nu beraden op mijn toekomst. Er liggen verschillende opties die ik de komende periode in alle rust ga bekijken om pas daarna te beslissen”.

Van Bourgonje: “de komende Kerstdagen beloven wederom een succes te worden. Daarna drinken we een goed glas op het afscheid en kunnen we terugkijken op een geweldige samenwerking. Om daarna de ruimte te geven aan onze nieuwe chef, waarover later meer”.

Laatste dag
Tot en met 30 december zal Jonathan Zandbergen voor u koken bij Restaurant Merlet.
Kom in november of december nog heerlijk genieten van een verblijf bij Restaurant Hotel Merlet en reserveer het Smaak van Nederland menu.

In januari geven wij de ruimte aan onze nieuwe chef, waarover later meer.