Jonathan Zandbergen
Actief in de horeca
Biografie
Jonathan Zandbergen begon zijn carrière in Het Polmans Huis in Utrecht. Hij liep verschillende stages bij Nederlandse toprestaurants zoals De Bokkedoorns** en De Librije***. Een grote bekroning op zijn carrière was het winnen van de Prix Culinaire Taittinger International in 2014. Hij was de vierde Nederlander die deze prijs ooit won. Via Het Veerhuys in Almere startte hij in juli 2015 als executive chef bij Restaurant Merlet* in Schoorl. Nu hij als 150ste chef de titel SVH Meesterkok behaalt, gaat een lang gekoesterde droom in vervulling. “Ik vind het een enorme eer om de titel SVH Meesterkok te mogen dragen en het is geweldig om hiermee mensen te inspireren en jonge koks enthousiast te maken voor ons mooie vak”.
“Ik werk al lange tijd met leerlingen en zo heb ik zelf ook kunnen leren wat belangrijk is in een werkgever/werknemers-relatie. Zonder mijn team ben ik nergens. Onder alles wat de keuken uit gaat, staat onze naam. Die van mij als chef, maar ook die van mijn souschefs en die van de leerlingen. Hun aandeel draagt bij aan de beleving van de gast en de reputatie van Merlet,” aldus de 150ste SVH Meesterkok.
"Zonder mijn team ben ik nergens "
"Zonder mijn team ben ik nergens "

Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2020)
Bedrijf
Schoorl
Noord-Holland
1871AC
Netherlands
Vermeldingen
Michelinster(ren)
1Lekker 500
#33Gault & Millau
17,5