Twee SVH Meesters onder één dak

13 mei, 2022

Ronald Opten en Menno Post

SVH Wijnmeester Ronald Opten verlaat na 14 jaar het Amstel Hotel in Amsterdam. In juni gaat hij aan de slag als maître-sommelier bij sterrenstaurant Olivijn van SVH Meesterkok Menno Post en Saskia de Wal in Haarlem.

Wijnkenner en gastheer Ronald Opten (51) is na jaren trouwe dienst in het Amstel Hotel toe aan een nieuwe uitdaging.

Hij kiest ervoor om samen met chef en eigenaar Menno Post restaurant Olivijn naar een hoger niveau te leiden. Per 1 juni start hij in zijn nieuwe functie als maître-sommelier bij Olivijn. Hiervoor was Opten jarenlang F&B manager van het Amstel Hotel en voor zijn komst naar Het Amstel was hij 7 jaar maître van voormalig Restaurant De Vrienden van Jacob.

Opten zegt voor Post te kiezen vanwege zijn verfijnde en eerlijke kookstijl en daarnaast heeft hij bewondering voor zijn creatieve ondernemerschap. Olivijn heeft in vervolg twee SVH Meesters in huis.

Ronald Opten
Ronald Opten is SVH Wijnmeester en heeft hiermee de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald. Hij heeft ruime ervaring als maître-sommelier in voormalig restaurant La Rive* in het Amstel Hotel. Net als SVH Meesterkok Rogér Rassin verlaat nu een tweede boegbeeld van Het Amstel de locatie.

Ronald Opten is volgens Post zeer gedreven en gepassioneerd over wijn en het gastheerschap. ‘Door zijn ruime ervaring weet hij als geen ander jong talent te kweken tot het hoogste niveau.’

Olivijn van Menno Post
SVH Meesterkok Menno Post opende in de zomer van 2018 de deuren van zijn eigen restaurant Olivijn en mocht na 5 maanden al z’n eerste Michelinster in ontvangst nemen.

Olivijn heeft met positiviteit en creativiteit een succes gemaakt van de crisis met bijvoorbeeld de verkoop van kroketten waaruit een zelfstandige traiteurwinkel is ontstaan.

Milton Verseput, die vanaf de start van Olivijn drie jaar lang de rol van head sommelier vervulde werkt sinds augustus 2021 in de wijnhandel. Maître Ruben Vis begon vorig jaar. Hij is nu restaurantmanager in Alkmaar bij The Fallon Hotel (Misset Horeca, mei 2022).