Rogér Rassin
Actief in de horeca
Biografie
Tijdens zijn inauguratie tot SVH Meesterkok in maart 2014 werd Rogér Rassin, toen werkzaam bij restaurant La Rive, geroemd om zijn pure smaken, de diversiteit van de gerechten en smaken en het hoge niveau. Rogér ziet de Meestertitel als een uitstraling van vakmanschap. “Niet alleen voor mij, mijn brigade en het Amstel Hotel maar ook voor de toekomstige generatie. Leerlingen zijn de chefs van de toekomst en we zijn verplicht om ze een goede opleiding in te sturen.” Samen met SVH Wijnmeester Ronald Opten vormde hij tot augustus 2020 het meesterlijke team van La Rive. Sinds augustus 2020 zijn de deuren van het befaamde restaurant La Rive gesloten. Het restaurant heet nu Amstel Restaurant.
Zijn meesterlijke niveau blijft ook elders niet onopgemerkt. Zo won de brigade van Rogér Rassin de culinaire krachtmeting van het TV-programma ‘Topchef tegen Sterrenchef’.
Rassin werd in 2008 chef de cuisine van La Rive, en promoveerde in 2011 tot executive chef, waarmee hij ook verantwoordelijk werd voor de Amstelbar, roomservice, ontbijt en de banqueting. Daarvoor werkte hij onder meer bij De Winselerhof in Landgraaf, Lauswolt in Beetsterzwaag en Cordial in Oss. In 1993 werd hij al eens chef de partie en later souschef bij La Rive, toen nog onder leiding van Robert Kranenborg.
Begin maart 2021 maakt het Amstel Hotel bekend dat zij de samenwerking met Rogér beëindigen. Na bijna 13 jaar is hij weg bij het Amstel Hotel in Amsterdam. Hij wordt opgevolgd door de Franse chef Cyril Lignac. Rogér over zijn vertrek: ‘Nu oriënteer ik me op de markt. Ik sluit niets uit. Nederland, buitenland. Mijn vrouw en ik zijn altijd het werk achterna gegaan. 13 jaar Amsterdam, 9 jaar in het Brabantse Oss toen ik bij Cordial werkte en daarvoor twee jaar in Friesland toen ik in de keuken stond bij Lauswolt. Ik kan wel zeggen dat de telefoon vaak overgaat sinds het nieuws van Lignac naar buiten kwam. Maar een beslissing over de toekomst is absoluut nog niet gevallen.’
In mei 2021 komt het nieuws naar buiten: Rassin wordt executive chef Van der Valk Sassenheim. Hij wordt verantwoordelijk voor de volledige f&b van het hotel met drie restaurants. Ook de banqueting van de 16 zalen behoort tot zijn takenpakket. Rassin: ‘Het is een dynamisch bedrijf met veel nieuwe plannen, geleid door Ab de Bruijn en zijn echtgenoot. Met korte lijnen. Ze zijn in 2019 verkozen tot Beste Leerbedrijf Horeca van het Jaar en ook dat spreekt me enorm aan. Kennis doorgeven is super belangrijk.’
"Leerlingen zijn de chefs van de toekomst en we zijn verplicht om ze een goede opleiding in te sturen"
"Leerlingen zijn de chefs van de toekomst en we zijn verplicht om ze een goede opleiding in te sturen"

Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2014)
Bedrijf
Sassenheim
Zuid-Holland
2171AH
Netherlands