Twan Hakvoort geïnaugureerd als 2e SVH Meesterhorecaondernemer van Nederland

30 oktober, 2023

SVH Meesterhorecaondernemer Twan Hakvoort

Op vrijdag 27 oktober is Twan Hakvoort, mede-eigenaar van hotel, restaurant en grandcafé ‘t Voorhuys in Emmeloord, officieel geïnaugureerd als SVH Meesterhorecaondernemer. In het bijzijn van familie en vrienden, vakgenoten en het team van ‘t Voorhuys ontving Twan het Meesterlint en tekende hij het Meesterdiploma. Na Koen Bakker die de titel in 2018 als eerste behaalde, is Twan nu de 2e horecaondernemer in Nederland die de titel SVH Meesterhorecaondernemer mag voeren.

In ’t Voorhuys heerste vrijdagavond een gezellige en ontspannen sfeer toen Twan onder groot applaus van de genodigden werd geïnaugureerd. Tijdens de plechtigheid waren familie en vrienden zichtbaar trots en blij voor Twan en zijn vrouw Renée. Samen runnen zij ’t Voorhuys sinds 2013, nadat ze het bedrijf overnamen van Renées ouders die de onderneming in 1996 zijn gestart.

Goed werkgeverschap en ondernemerschap 
Tijdens de inauguratie werd Twan toegesproken door Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland en SVH Meesterhorecaondernemer Koen Bakker. Koen blikte hierbij terug op Twans Meesterproef, die op 8 en 9  juni dit jaar plaatsvond. De commissie beoordeelde tijdens deze twee dagen alle aspecten van het runnen van een onderneming op meesterlijk niveau. Directeur van SVH Ricardo Eshuis benadrukte destijds het belang van de titel, die een bijdrage levert aan het gezamenlijke doel binnen de horeca om goed werkgeverschap en ondernemerschap te stimuleren. Tijdens de Meesterproef kwamen Twans visie op ondernemerschap en goed werkgeverschap, het (door)ontwikkelen van het gastvrijheidsconcept en vooral het marketingbeleid dan ook uitgebreid aan bod. Commissielid Koen Bakker was onder de indruk van Twan en volledig overtuigd van zijn meesterschap: “Na twee intensieve dagen waren we meer dan overtuigd dat we met Twan een nieuwe Meester voor ons hadden. We zijn dan ook trots dat we hem vandaag het diploma mogen uitreiken en dat hij nu officieel Meesterhorecaondernemer is!”

Twan kreeg het Meesterlint uitgereikt door zijn inaugurator Ton Lenting, SVH Meesterschenker en eigenaar van adviesbureau Lenting en Partners. Ton is als adviseur al jaren verbonden aan de familie en ‘t Voorhuys en stimuleerde Twan om voor de titel op te gaan. Ton vond het dan ook eer om Twan nu te mogen inaugureren en het meesterschap op die manier over te dragen.

Met het tekenen van het Meesterdiploma werd het officiële gedeelte afgerond en luid geapplaudisseerd voor de nieuwe SVH Meester. Wat overrompeld door alle mooie woorden en zichtbaar trots, sprak Twan zijn gasten toe: “Ik sta hier dankzij jullie en op jullie schouders, dank jullie wel!”