Koen Bakker
Actief in de horeca
Biografie
Koen Bakker is de eerste SVH Meesterhorecaondernemer van Nederland. Hij doorliep de praktijkopleiding voortgezet gastheer en goeide door van gastheer naar chef bediening. In 2000 koos hij voor het horecaondernemerschap. Zes jaar was hij ondernemer van Bistro de Dikke Deur in Fijnaart. In 2006 startte de ontwikkeling van restaurant Het Hooihuis, waarvan hij in 2007 eigenaar werd, samen met zijn vrouw Lisette. Daarop volgde Eetbar Bravo24 in Roosendaal. Het Hooihuis werd in 2017/2018 verkozen tot Beste Leerbedrijf Horeca. Daarmee toonde Bakker aan dat hij met het Hooihuis veel tijd en aandacht aan studenten biedt en voor een veilige leeromgeving zorgt, met voldoende balans tussen werk en leren. “Ook stimuleren we onze vaste medewerkers om zich continu te ontwikkelen. We bieden ze cursussen en workshops aan, in huis en extern.”
Naar hoger plan tillen
Koens credo is: een horecabedrijf is een écht bedrijf. “Daar wordt soms lichtzinnig naar gekeken, alsof een bedrijf runnen in de horeca een hobby is. Met mijn Meestertitel laat ik zien dat je het horecaondernemerschap serieus moet nemen. Een speldje of medaille is niet belangrijk voor mij, wel dat het horecaondernemerschap naar een hoger plan getild wordt. Om zo mee te helpen het ondernemerschap in Nederland te stimuleren en de horeca te helpen nog aantrekkelijker te worden. Als ondernemer ben je nooit klaar en zoek je altijd naar verbeteringen. Met als doel een blije gast en een blije medewerker.”
Inspiratie zijn voor de branche
“De titel krijg je niet zomaar en dat is goed, het moet bijzonder zijn. Ik heb het met overgave gehaald. Ik wil een inspiratie zijn voor de branche, me er hard voor maken. Ik probeer andere ondernemers te motiveren om de titel te halen. Als we met een clubje zijn, kunnen we elkaar versterken en jongeren inspireren.”
“Met de Meestertitel laat ik zien dat je het horecaondernemerschap serieus moet nemen”
“Met de Meestertitel laat ik zien dat je het horecaondernemerschap serieus moet nemen”

Behaalde titels
SVH Meesterhorecaondernemer
(2018)