Sterrenrestaurant Vista Willemstad breidt uit met Restobar Vista in Rotterdam

9 mei, 2024

Ingrid en Henrie van der Heijden

Gastvrouw Ingrid en SVH Meesterkok Henrie van der Heijden van sterrenrestaurant Vista in Willemstad hebben per 7 mei 2024 restaurant HMB in Rotterdam overgenomen. Het restaurant is op dit moment gesloten voor een restyling en zal in de loop van juli 2024 heropenen als Restobar Vista.

Voor het culinaire niveau wordt gekozen voor de formule van een restobar: een kaart met hoogwaardige bites en gerechten in een losse, toegankelijke setting met aandacht voor goede wijnen. Chef-eigenaar en SVH Meesterkok Henrie van der Heijden: “Als wij zelf uit eten gaan, doen we dat graag in een zaak waar je goed kan eten in een gezellige, relaxte en laagdrempelige sfeer. Dat hebben we met Restobar Vista ook voor ogen.”

Restobar Vista
Op de uitgebreide à la carte kaart komen zowel shared dining gerechten, als gerechten met bijvoorbeeld zeetong, langoustines, tournedos en klassiekers van Vista Willemstad, waaronder de Vista-oester. Henrie van der Heijden: “Alles gemaakt van verse, kwalitatief hoogwaardige producten en voorzien van goede sauzen. Verder kan men kiezen uit een groot aanbod aan bites en desgewenst aan de bar een cocktail of een glas wijn drinken. Op de wijnkaart komen kwaliteitswijnen en veel open wijnen.”

Restyling interieur
Sinds de overname van 7 mei is de op de Rotterdamse Kop van Zuid gelegen zaak dicht voor een restyling. Gastvrouw-eigenaar Ingrid van der Heijden: ”Het restaurant krijgt een make-over waarbij onder meer de vloer en het meubilair vernieuwd worden en de bar verplaatst wordt. Het resultaat is een comfortabel, stijlvol, rustig en licht interieur. Voor het interieurontwerp hebben we net als in Willemstad gekozen voor Jeroen Smeele van SMEELE Design. Hij verwerkt elementen van het prachtige uitzicht vanuit het restaurant en vanaf het terras over het water van de Maas in het interieur.”

Vleugels uitslaan naar Rotterdam
De focus van het echtpaar Van der Heijden zal grotendeels op Vista Willemstad blijven liggen. Ingrid van der Heijden: “Een groot deel van het huidige team van HMB blijft voor ons werken en daar zijn we blij mee. Dit team vullen we aan met mensen van Vista Willemstad en wat oude en nieuwe gezichten. Culinair gezien zal Henrie meekijken en meeproeven, maar zijn basis blijft in Willemstad. In de beginperiode zal ik zelf meestentijds in Rotterdam te vinden zijn om de zaak mee op te bouwen en op langere termijn ga ik mijn aandacht tussen beide zaken verdelen. We kijken er enorm naar uit om onze vleugels uit te slaan naar Rotterdam en om daar samen met het team de zaak verder op te bouwen. Na de restyling hopen we in de loop van juli de deuren te kunnen openen.”

Over Ingrid en Henrie van der Heijden
Chef Henrie van der Heijden startte zijn kokscarrière bij restaurant Inter Scaldes in Kruiningen en werkte daarna bij Rotterdamse restaurants als La Vilette en Amarone. Bij Amarone werkte hij samen met gastvrouw Ingrid van der Heijden. In 2011 opende het echtpaar hun eigen (top)restaurant ’t Raadhuis in Heinenoord. Ze groeiden er uit hun jasje en openden in 2016 restaurant Vista in Willemstad, dat in december 2017 onderscheiden werd met een Michelinster. In 2020 behaalde Henrie de titel van SVH Meesterkok. In de zomer van 2024 opent het paar Restobar Vista in Rotterdam.