Michelin 2023: Central Park 1e Michelinster en Sommelier Award voor Nadine Mögling

25 april, 2023

Michelin-2023

Op maandag 24 april vond de uitreiking plaats van de Michelinsterren 2023 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Maar liefst zeventien nieuwe restaurants ontvingen hun eerste ster, één zaak werd bekroond met een tweede ster en vier nieuwe restaurants kregen een groene ster. Dit jaar kwamen er geen derde sterren bij, De Librije en Inter Scaldes spannen nog steeds de kroon. Ook werden de Young Chef Award en de Sommelier Award uitgereikt.

Central Park behaalt 1e Michelinster
Onder de 17 nieuwkomers met 1 ster ook Central Park in Voorburg! De dolblije chef-koks Tim Bood en Hette Hettema werden onder groot applaus op het podium van het DeLaMar theater geroepen. De eigenaren van Central Park sinds 2017, SVH Meestergastheer Joey de Kruijf en Tamara Holwerda, zijn enorm trots op hun team en de bekroning van Michelin.

Michelin 2023_Central Park

>> Lees hier meer over de Michelinster voor Central Park


Sommelier Award voor Nadine Mögling

SVH Meestergastvrouw Nadine Mögling van restaurant Bij Jef* op Texel is uitgeroepen tot ‘Sommelier van het jaar 2023’. De inspecteurs eren Möglings ‘verbluffende kennis’ en haar unieke manier om de wijnen bij te houden. De totaal verraste Mögling is behalve trots vooral heel dankbaar: “Ik draag het op aan ons team.”

Michelin 2023_Nadine Mogling

>> Bekijk hier Nadines reactie op het ontvangen van de Award


De Librije en Inter Scaldes blijven aan de top

Dit jaar wederom geen nieuwe derde Michelinsterren. De Librije en Inter Scaldes behouden allebei hun drie sterren en blijven hiermee de enige twee restaurants in Nederland met deze bekroning. SVH Meesters Jonnie en Thérèse Boer van De Librije zijn extra trots op hun team, want ook Brass Boer Thuis ontving een 1e Michelinster en Senang in Zwolle behaalde een Bib Gourmand. Ook Claudia Brevet benoemde hoe trots zij en Jannis zijn op hun team.

Michelin_Jonnie en Therese

SVH Meesterkok Cees Helder, de eerste patron-cuisinier in Nederland die door Michelin met een derde ster werd onderscheiden, benadrukte tijdens de uitreiking: “Als je een derde ster hebt is het niet alleen meer koken, er komt zoveel meer bij kijken.”

>> Bekijk hier de volledige lijst van de sterren in de MICHELIN Gids Nederland 2023