Rogér Rassin
Actief in de horeca
Biografie
Als kleine jongen wist Rogér Rassin al dat hij kok wilde worden. Elke week kwam hij langs bij zijn opa, die altijd kookte. Rogér volgde een SVH-vakopleiding en liep stage bij toonaangevende zaken in Limburg. Vooral SVH Meesterkok Huub Biro inspireerde hem. Door zijn Meestertitel, maar ook doordat Huub hem inprentte dat als je een goede kok wil worden, je iets moet pres(en)teren wat de buurman niet doet. Het gaf Rogér een zetje om Limburg te verlaten. Hij kon aan de slag bij restaurant La Rive in het Amstel Hotel, onder leiding van SVH Meesterkok Robert Kranenborg.
Vanaf nul opzettenDrie jaar later vroeg Huub Biro aan Rogér zijn rechterhand te worden bij Landgoed Lauswolt. Rogér zei ja, ook omdat Huub hem in de boekhoudkundige cijfers zou meenemen. Daarna volgde restaurant Cordial dat Rogér als 29-jarige chef vanaf nul mocht opzetten samen met SVH Wijnmeester Roy Pelgrim. Hij kookte restaurant Cordial in 2001 in drie jaar naar de Michelinster.
Zekerheid voor de toekomst
In 2008 werd Rogér gevraagd terug te keren naar La Rive, als Chef. Hij bleef er tot 2021 als Executive Chef van het Amstel Hotel, “Samen met SVH Wijnmeester Ronald Opten zetten we destijds het succes bij La Rive voort. Ik besloot ook voor de SVH Meestertitel te gaan, wat in 2014 gebeurde. Dat gaf me zekerheid voor de toekomst, want ik kan altijd laten zien dat ik de hoogste graad van bekwaamheid heb bereikt. Momenteel is Rogér Executive chef bij Van der Valk Sassenheim. Ik vind kennis doorgeven super belangrijk. Niet alleen aan de leerlingen van de Sterklas, maar ook aan de collega’s bij Van der Valk. Ik heb geen dag spijt van de route die ik bewandeld heb. Ik ben elke dag gelukkig met wat ik doe.”
“Ik heb geen dag spijt van de route die ik bewandeld heb”
“Ik heb geen dag spijt van de route die ik bewandeld heb”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2014)
Bedrijf
Sassenheim
Zuid-Holland
Nederland