In het bedrijf waar zijn vader chef-kok was, kreeg Philip Geervliet een bijbaan in de bediening. Het directe contact met gasten lag hem meteen. Hij koos dan ook voor de middelbare hotelschool. Stage liep hij onder meer in Zwitserland, zoals bij Mövenpick in Zürich. Na zijn afstuderen wilde Philip zich verder ontwikkelen binnen de tophotellerie in Amsterdam. Zo begon hij bij hotel de l’Europe waar hij onder de hoede kwam van maître Rinke van der Feer. Die maakte hem al enthousiast voor de SVH Meestertitel. Philip klom op naar het vak van maître.
Kennis verbreden
Na drie jaar stapte Philip over naar het toen splinternieuwe hotel The Grand in Amsterdam en bekleedde er zes jaar de functie van F&B-manager. In die periode haalde hij ook de titel SVH Meestergastheer. “Als je van je vak houdt, moet je er alle 100% uit halen, vind ik, dus ook de SVH Meestertitel. In de aanloop ernaartoe verbreedde ik mijn kennis. Door de titel bouwde ik een netwerk op met andere meesters en bleef ik op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen.”
Managementteam van het jaar
In 1998 verhuisde Philip naar het zuiden om bij Kasteel Erenstein directeur-gastheer te worden. Dit hotel was onderdeel van wat nu familiebedrijf Oostwegel Collection is. Drie jaar later werd hij directeur-gastheer van Château St. Gerlach van hetzelfde bedrijf. “Hoogtepunten uit die tijd waren de Michelinster en het moment dat we managementteam van het jaar werden. Ook het bezoek van toen president Bush van de VS, vooral omdat dit bezoek een enorme organisatie vereiste.” Philip verliet in 2010 de horeca om zich aan te sluiten bij het familiebedrijf van zijn vrouw en zwager, producent en groothandel van themakleding. In 2024 verkocht de familie dit bedrijf.