Pasquinel Kolk
Niet actief in de horeca
Biografie
Pasquinel Kolk groeide op het eiland Ameland op waar het draait om toerisme en horeca. Hij had dan ook al jong bijbanen, als eerste in een ijsco-tent, later in een grote horecazaak. Tijdens de middelbare hotelschool kwam hij terecht bij Merlet in Schoorl. Hier dacht hij vijf maanden stage te lopen, maar uiteindelijk werkte hij er 7,5 jaar. Van gastheer klom hij op via chef de rang naar maître d’hotel.
Van nul naar twee sterren
Al jong had Pasquinel de ambitie SVH Meester te worden. “Ik keek altijd op naar al die meesters tijdens wedstrijden en was onder de indruk van hoe goed ze waren. Zo was SVH Meestergastheer Peter Bruins een groot voorbeeld voor me.” Als voorbereiding op de titel volgde Pasquinel meerdere opleidingen. Maar toen hij zich aanmeldde voor de Meesterproef, werd hij te jong bevonden en kreeg hij het advies om zich eerst verder te ontwikkelen. Zo ging hij in 2007 als maître aan de slag bij Ciel Bleu van hotel Okura. “Ik kreeg bij Ciel Bleu vrij spel om het restaurant met collega’s als SVH Meesterkoks Onno Kokmeijer en Arjan Speelman, en SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh naar een hoger niveau te tillen. We gingen van nul naar twee Michelinsterren en kregen hoge plekken in bladen als GaultMillau en Lekker.” In 2011 riep GaultMillau Pasquinel uit tot Gastheer van het Jaar. Vier jaar later werd hij SVH Meestergastheer.
Vakmensen op de werkvloer
Pasquinel stopte veel energie in jongeren enthousiast maken voor het vak. “De horeca is meer dan werk! Het is een plek voor passie, teamwork en onvergetelijke momenten met gasten en collega’s. Voordat ik de titel had investeerde ik al in jonge generaties en dat zette ik voort. Ik begeleidde vakmensen op de werkvloer en gaf gastlessen, examineerde en zat in commissies.” In 2021 verliet Pasquinel de horeca om zich te verbinden aan Bouwcenter Rab, het familiebedrijf van zijn vrouw.
“De horeca is een plek voor passie, teamwork en onvergetelijke momenten”
“De horeca is een plek voor passie, teamwork en onvergetelijke momenten”

Behaalde titels
SVH Meestergastheer
(2015)