Leon IJpelaar
Actief in het onderwijs
Biografie
Een lange staat van dienst
Leon IJpelaar heeft een lange staat van dienst. Hij deed ervaring op bij De Swaen in Oisterwijk van Cas Spijkers, De Veste in ‘s-Hertogenbosch, De Treeswijkhoeve in Waarle en Die Heere Sewentien in Rosmalen. In 1992 werd hij Maître/Sommelier in Chalet Royal te ‘s-Hertogenbosch. In deze periode behaalde Leon zijn Meestertitel en kreeg het bedrijf met Gerrit Greveling aan het roer in 1998 een Michelinster.
Na vijftien jaar samenwerken met Gerrit maakte hij in 2008 een switch naar Zoetelief. Hij zette in deze crisisperiode een laagdrempelige zaak met hoogwaardige producten mee op in de Bossche binnenstad en werkte hier 6 jaar. In de periode hierna heeft Leon zijn expertise ingezet om verschillende bedrijven mee door te starten of op te zetten. Dat begon in 2014 bij Francois Geurds (oud collega uit de Chalet Royal periode) om bij FG Food Labs in Rotterdam aan de slag te gaan en het team verdiende daar binnen een jaar een Michelinster.
In 2016 weer terug naar Den Bosch om voor een groep investeerders het boetiekhotel met brasserie de KASerne mee in te richten en op te starten. Per 1 augustus 2018 heeft Leon een doorstart gemaakt met het verhuisde sterrenrestaurant Sense van Dennis Middeldorp.
Leon was werkzaam in het meer dan 100 jaar bestaande Golden Tulip Hotel Central van de familie Rademaker. In September 2019 is hier geïnvesteerd in een vernieuwde brasserie en serre aan de Bossche Markt. Leon heeft hier de F&B afdeling geupgraded en de vernieuwde Brasserie Cé, los van het Hotel, een eigen branding gegeven.
Sinds februari 2021 is Leon werkzaam bij het Koning Willem 1 college in Den Bosch

Behaalde titels
SVH Meestergastheer/vrouw
(1995)
Bedrijf
's-Hertogenbosch
Noord-Brabant
5223GW
Netherlands