François Geurds
Actief in de horeca
Biografie
Binnen negen maanden eerste Michelinster
SVH Meesterkok François Geurds groeide op als zoon van een Nederlandse vader en een Arubaanse moeder. Gefascineerd keek hij als achtjarige drie kwartier lang door het raampje van de oven hoe haar cake rees. Vanaf zijn twaalfde werkte hij in restaurants, ondertussen de mbo koksopleiding volgend. Dat hij ooit voor zichzelf zou beginnen, stond toen al vast. Hij maakte de ronde langs de beste leerplekken in Nederland en ver daarbuiten, tot in Californië toe.
Cees Helder als voorbeeld
Een van zijn grote voorbeelden in eigen land is Cees Helder, bij wie hij werkte vlak voordat diens Parkheuvel in Rotterdam de eerste driesterrenzaak van Nederland werd. Een andere grote inspiratiebron was Heston Blumenthal van restaurant The Fat Duck in Engeland waar François Geurds souschef was toen het werd uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. In Rotterdam begon hij uiteindelijk zijn eigen zaak, FG Restaurant, middenin het herontwikkelde havengebied. Binnen negen maanden kwam de eerste Michelinster en inmiddels heeft het restaurant er twee. “Waar mogelijk werken we met eerlijke biologische producten”, zegt hij. “Daar houd ik van.”
FG Food Labs
Van Geurds verscheen het kookboek Contemporary Cooking 2010. In het voorjaar van 2014 opende hij FG Food Labs in Rotterdam, dat in datzelfde jaar al werd bekroond met een Michelinster. In 2016 verhuisde hij FG Restaurant naar de Hofbogen in Rotterdam. Daar brengt hij FG Restaurant en FG Food Labs samen, om zo nog een extra kwaliteitsslag te kunnen maken.
"Eerlijke biologische producten, daar houd ik van"
"Eerlijke biologische producten, daar houd ik van"

Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2011)
Bedrijf
Rotterdam
Zuid-Holland
Nederland
Rotterdam
Zuid-Holland
Nederland
Vermeldingen
Michelinster(ren)
2 Michelinsterren (FG Restaurant)Lekker 500
#11 (FG Restaurant)Gault & Millau
17,5 punten (FG Restaurant)Michelinster(ren)
1 Michelinster (FG Foodlabs)Lekker 500
#42 (FG Foodlabs)Gault & Millau
16,5 punten (FG Foodlabs)