Lars van Galen
Actief in de horeca
Biografie
Lars van Galen wist op z’n 15e al dat hij het hoogste in zijn vak wilde behalen: de titel SVH Meesterkok. Hij werd geïnspireerd door zijn leermeesters SVH Meesterkok Hans Snijders en SVH Meesterkok René Brienen. “Ik heb het vak van de juiste mensen geleerd. Hoe zij mij het vak hebben overgebracht, met alles erop en eraan, zo wil ik het ook overbrengen op nieuwe generaties.” Lars volgde de Sterklas, werkte zeven jaar bij Chateau Neercanne totdat hij overstapte naar Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek in De Lutte. Hij werkte er vijf jaar als chef de cuisine, wat in 2011 resulteerde in de Gouden Koksmuts en een Michelinster.
Ambitie voor eigen zaak
Van jongs af aan had Lars voor ogen dat hij op den duur een eigen zaak wilde. Dat speelde hij in 2012 klaar toen hij eigenaar werd van het bijna honderdjarige Tuindorphotel & Restaurant ‘t Lansink. Een jaar later was er de ster, in 2014 werd Lars SVH Meesterkok en in 2016 werd ’t Lansink zelfs hofleverancier. “Dat alle drie bij elkaar heeft een krachtige uitstraling en maakt dat ambitieuze jongeren uit de buurt graag bij ons willen werken.”
Wees zuinig op mensen
Al vele jaren is Lars verbonden aan de Cas Spijkers Academie, juist omdat hij graag jonge koks wil opleiden en inspireren. Net zoals SVH Meesters dat bij hem hebben gedaan. Heel wat leerlingen hebben bij hem gewerkt of werken nog steeds bij hem. “Ik ben zuinig op mijn mensen, ook op de medewerkers die in de bediening werken. Als ik zie dat ze leergierig zijn en ze het goed doen, investeer ik graag in ze.”
“Zoals SVH Meesterkoks mij het vak hebben overgebracht, zo breng ik het ook over”
“Zoals SVH Meesterkoks mij het vak hebben overgebracht, zo breng ik het ook over”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2014)
Meer relevante informatie
Bedrijf
Hengelo
Overijssel
Nederland
Vermeldingen
Michelinster(ren)
1 MichelinsterLekker 500
#51Gault & Millau
15,5 punten