Een meester aan de Maas
Zijn werkervaring heeft René Brienen vooral opgedaan in Limburg. Zo werd hem zijn eerste Michelinster toegekend (in 1999) toen hij patron-cuisinier was van restaurant Onder de Boompjes in Roermond. Nadat hij in 2005 was neergestreken op de oever van de Maas in Well, sleepte hij al na een jaar een ster in de wacht voor zijn eigen Brienen aan de Maas dat hij samen met zijn vrouw Marja leidt. Details van het voormalige veerhuis zijn in het gemoderniseerde restaurant bewaard gebleven. Ook in zijn koken gaat Brienen uit van klassieke bereidingen waar hij een vernieuwende touch aan toevoegt. Zo staan op zijn kaart klassieke, met zijn meesterhand bereide ingrediënten als kreeft, grietbot, patrijs en zwezerik.
Als Limburger is Brienen natuurlijk een expert op het gebied van asperges. Zijn Brienen aan de Maas werd dan ook meer dan eens uitgeroepen tot Aspergerestaurant van het Jaar. Maar ook over de blauwe bes kan hij lyrisch zijn: “Die is wat mij betreft een enorme verrijking in de keuken en bovendien erg gezond.”