Jonathan Zandbergen
Adviseur of trainer horeca
Biografie
Als 16-jarige leefde Jonathan Zandbergen als dj van de muziek. Naar school hoefde hij niet meer. Na een festivalzomer besloot hij ook in de horeca geld te verdienen. Hij kwam terecht bij het Polman’s Huis in Utrecht. Hier werden zijn ogen geopend, net als in muziek kun je je persoonlijkheid kwijt in gerechten. Jonathan begon een koksopleiding en ontwikkelde zich in rap tempo. Hij ging vol voor de horeca, want die gaf meer zekerheid dan de muziek.
Persoonlijke doelstelling
Toen Jonathan twintig was, vroeg hij al de aanmeldingsformulieren aan om SVH Meesterkok te worden. “Het was een persoonlijke doelstelling die voor focus zorgde om naar dat niveau toe te werken. Ik volgde vijftien jaar gedisciplineerd het pad ernaartoe. Onder meer SVH Meesterkok Cees Helder was een belangrijke leermeester en voorbeeld.” Jonathan liep stages bij toprestaurants als De Bokkedoorns en De Librije. Een grote bekroning was het winnen van de Prix Culinaire Taittinger International in 2014. Via Het Veerhuys in Almere startte hij in juli 2015 als executive chef bij Restaurant Merlet in Schoorl.
Niet half doen
“Doordat ik een Michelinster én een SVH Meestertitel heb, word ik serieuzer genomen. Ik draag de titel op allerlei manieren uit: op de werkvloer, door gastlessen, mijn online platform en kookboeken. Als SVH Meesterkok wil ik andere mensen verder helpen in hun carrière, hen enthousiasmeren voor ons vak. Als je het hoogst haalbare wil bereiken, gaat dat ten koste van andere zaken. Je kunt het niet half doen. Vraag je dus eerst af of je daar gelukkig van wordt. Het helpt om een stip op de horizon te hebben. Investeer in jezelf, daag jezelf uit en pak kansen!”
“Ik volgde vijftien jaar gedisciplineerd het pad naar de SVH Meestertitel toe”
“Ik volgde vijftien jaar gedisciplineerd het pad naar de SVH Meestertitel toe”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2020)