Jan Westerbeek
Actief in de horeca
Biografie
Jan Westerbeek dacht kok te worden en deed de koksopleiding. Maar toen hij achter de bar moest invallen, veranderde hij van gedachten. Dit was toch veel leuker? Lekker tussen gasten zijn en ze verwennen. Hij switchte naar de bediening. Als twintiger werd Jan enorm leergierig. Hij stelde zijn werkgever voor om 3 dagen in de bediening te werken, zodat hij 4 dagen over had om te studeren. “Toen is het fundament gelegd voor mijn Meestertitel.”
Fantastisch Meestertrio
Jan kwam steeds een stapje hoger. Van restaurant Tjaarda belandde hij op z’n 28e bij de Echoput. In deze zaak op hoog niveau raakte hij echt bezeten van gastronomie. Daarna maakte hij de overstap naar Chateau Holtmuhle, waar de SVH Meesterkoks Paul Pollux en Michel Lambermom de keuken leidden. Paul en Michel motiveerden Jan om SVH Meestergastheer te worden. Ze vonden het mooi als er drie meesters onder één dak waren. “Ik zat in een flow en ging op voor de titel. We waren een fantastisch Meestertrio.”
Van pannenkoekenrestaurant tot sterrenzaak
“Ik heb bij alle soorten horeca gewerkt, van pannenkoekenrestaurant tot en met sterrenzaak, en alles er tussenin. Door de SVH Meestertitel sturen ouders hun kinderen naar mij, omdat ze verwachten dat ze veel van me kunnen leren. En dat is ook zo, want ik koester het overdragen van mijn kennis. Het zit in me om m’n vak uit te dragen en door mijn titel voel ik een nog grotere verantwoordelijkheid. Het heeft me veel gebracht. Dat de toenmalige koningin eens bij me heeft gegeten, kwam mede door de SVH Meestertitel!”
“Dat de toenmalige koningin bij me heeft gegeten, kwam mede door de SVH Meestertitel”
“Dat de toenmalige koningin bij me heeft gegeten, kwam mede door de SVH Meestertitel”
Behaalde titels
SVH Meestergastheer
(1995)