Michèl Lambermon
Werkzaam bij toeleverancier
Biografie
Trots op wat we hier hebben neergezet
In 2002 was Michèl Lambermon de Meest Markante horeca-ondernemer van Haarlem. Zijn naam is al jaren een begrip in Haarlem. Die vestigde hij met zijn kooktheater aan het Spaarne. Eerder werkte hij bij Parkzicht in Oostvoorne, Prinses Juliana in Valkenburg en De Swaen in Oisterwijk.
In januari 2013 deed Michèl Lambermon een stapje terug. Brasserie Lambermon’s ging over in andere handen. Lambermon ging samen met Arjen Rector besloten workshops, verzorgde vergaderingen, kooklessen, lunches en diners organiseren in hun monumentale pand aan het Donkere Spaarne in Haarlem. Zo verzorgden ze regelmatig stikstofbereidingen en lieten ze de gasten de mogelijkheden en smaaksensaties van de Big Green Egg ervaren.
In augustus 2015 openden ze de deuren van To Amuse in het historische voormalig Stadscafé in de Zijlstraat in Haarlem. Ieder moment van de dag is het open voor een warme of koude lunch, aangeklede borrel, uitgebreid of eenvoudig dineren. Daarnaast organiseren ze privé-events.
Vanaf 1 september 2018 is Michèl in dienst getreden bij Big Green Egg Europe. Hij verzorgt er onder meer jamsessies voor professionals en kookt regelmatig met de importeurs uit 44 verschillende Europese landen. Lambermon focust zich nu fulltime op de Big Green Egg.
"Ik ga altijd tot het uiterste en voor het beste op het gebied van ingrediënten en materialen."
"Ik ga altijd tot het uiterste en voor het beste op het gebied van ingrediënten en materialen."
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(1994)