Felix Huisken
Actief in de horeca
Biografie
Als gesjeesde student maakte Felix Huisken van zijn bijbaan in café Singelier in Groningen een fulltime job. Het lag hem goed de horeca. Toen hij 28 jaar was, vroeg zijn baas of hij het café wilde overnemen. Wat hij doet, kan ik ook, dacht Felix. Dus werd hij ondernemer en haalde het diploma cafébedrijf. Café-eigenaar zijn was in het begin niet makkelijk. Maar na drie jaar had hij het in de vingers.
Inspiratie van SVH Meesterschenker
En toen was daar de financiële crisis van 2008. Felix had net een nieuw cafépand gekocht, geïnvesteerd in een aparte rookruimte en in een nieuw woonhuis. Wat nu? Felix ging op zoek naar inspiratie om deze financiële uitdagingen het hoofd te bieden. Hij bezocht café Jos in Nijmegen van SVH Meesterschenker Martien Evers. Martien motiveerde Felix om zijn kennis uit te breiden, concepten toe te passen, het assortiment te vergroten en voor kwaliteit te gaan. Tegelijkertijd werd het zaadje geplant om ook SVH Meesterschenker te worden.
Mee te koop lopen
Negen jaar lang bereidde Felix zich voor op de SVH Meesterproef. “Het traject was een pure ontwikkeling van mijzelf. Ik bleek distillatie het leukste te vinden. De rookruimte heb ik op een gegeven moment omgetimmerd tot een distilleerderij. Mijn gasten heb ik door de Meestertitel nieuwe ervaringen kunnen geven met proeverijen, met een uitgebreider assortiment en door mijn kennis te delen. Zij zijn mijn ambassadeurs geworden. Ik ben niet van uiterlijk vertoon, maar met de Meestertitel loop ik graag te koop. Ook hoop ik er mijn medewerkers mee te besmetten. Ze in ieder geval te stimuleren vakopleidingen te doen. Je hebt in de praktijk veel meer aan je Meestertitel dan je denkt.”
“Je hebt in de praktijk veel meer aan je Meestertitel dan je denkt”
“Je hebt in de praktijk veel meer aan je Meestertitel dan je denkt”
Behaalde titels
SVH Meesterschenker
(2017)