Eugène Swalen
Werkzaam bij toeleverancier
Biografie
Een wouweffect creëren
Swalen heeft veel mooie herinneringen mogen overhouden aan zijn uitdagende loopbaan: De kroon op zijn werk was het afscheidsdiner van Hare Majesteit Koningin Beatrix, waarbij 25 Koningshuizen en 125 regering en wereldleiders aanwezig waren. Hiervoor heeft hij de Inhuldigingsmedaille van Zijne majesteit de Koning in 2013 mogen ontvangen. Ook heeft hij voor vele topsporters uit de hele wereld en diverse disciplines met zijn teams mogen koken. Hij heeft de mooiste evenementen met Maison van den Boer en Oseven mogen verzorgen met zijn team van 200 koks waaronder Tefaf (De grootste kunstbeurs ter wereld met op de openingsdag een walking dinner van 12.500 gasten en 3 restaurants en luxe bars), NSS 2014 Den Haag (Nuclear Security Summit 2014), WK Hockey, CHIO Rotterdam, Indoor Brabant, KLM Open, en vele andere bijzondere en vooral mooie partijen. Ook won hij het beste appeltaartje van Nederland 2005 volgens proevers van het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO) in opdracht van het AD.
Niet te vergeten zijn de hele mooie leerzame ervaringen die hij heeft mogen doen bij diverse sterrenzaken in Nederland & België waaronder Toine Hermsen in Maastricht, Vreugd en Rust* in Voorburg bij Henk Savelberg, Scholteshof** Kermt-Hasselt (BE) bij roger souvereyns, Sir Anthony van Dyck** Antwerpen (BE) bij Marc Paesbrugghe. Ook aan de tijd dat hij als compagnon van Ad van Rooy bij Tonny van Rooy AGF heeft gewerkt bewaart hij mooie herinneringen. Ze waren elke dag op zoek naar nieuwe, onbekende groenten & fruitsoorten uit de hele wereld, de drive om altijd de eerste te zijn zorgde ervoor dat ze altijd gedreven waren.
Bij zijn vriend Mark Kern kwamen oude herinneringen naar boven. Zijn opa en ooms hadden een vishandel en al op jonge leeftijd ging hij met Ome Gust altijd mee naar de visafslag in Stellendam. Geen vrijdag tijdens zijn schoolvakanties ging verloren of hij zat tussen de vis. In 2010 is een van de mooiste viszaken van Nederland Poisson & Cuisine Fresh Quality Fish BV aan de haven pal langs de visafslag begonnen. En Swalen werd gevraagd om hem organisatorisch goed in het zadel te helpen, dat hij met heel veel plezier en herinneringen gedaan heeft.
Momenteel werkt Eugène met heel veel plezier aan een heel mooi project “3D Foodprinting” waar hij begin 2021 meer over kan vertellen.
Zijn visie op het vak: “Vakmanschap, Passie, Productkennis, Discipline en openstaan voor Nieuwe technologieën zijn de basis van een goede kok. Wees nieuwsgierig en doe wereldwijde inspiratie op. De gast van vandaag is namelijk heel wat gewend.”
"Als je er voor open staat kun je ontzettend veel leren van bestaande kennis en nieuwe ontwikkelingen"
"Als je er voor open staat kun je ontzettend veel leren van bestaande kennis en nieuwe ontwikkelingen"

Behaalde titels
SVH Meesterkok
(1994)
Bedrijf
Bergen op Zoom
Noord-Brabant
4611HL
Netherlands