Cindy Borger volgde de koksopleiding in Zwolle. Toen ze bij restaurant Adema werkte, leerde ze daar ook de bediening kennnen. Want overdag stond ze in de keuken, ’s avonds in de bediening. Eigenlijk beviel de voorkant wel. Toen ze bij sterrenzaak de Lindenhof van SVH Meesterkok Martin Kruithof en Marjan de Jonge uit eten ging, wist ze het zeker: ze wilde zich verdiepen in het vak van gastvrouw. Ze solliciteerde bij De Lindenhof en werd aangenomen in de bediening. Net als haar toenmalige vriend SVH Meesterkok Jarno Eggen, die in de keuken aan de slag ging.
Beste gastvrouw van Nederland
Cindy leerde het vak daarna tot in de puntjes. Niet alleen bij De Lindenhof, maar ook door cursussen te volgen en deel te nemen aan wedstrijden. Zo werd ze twee keer uitgeroepen tot beste gastvrouw van Nederland. In 2009 begonnen Cindy en Jarno hun eigen zaak De Groene Lantaarn. Binnen een jaar kregen ze al een Michelinster, waarna de tweede in 2015 volgde. Die wisten ze te behouden, ook al verhuisden ze met de zaak naar Staphorst. In 2024 traden ze toe tot Les Grandes Tables Du Monde en slaagde Cindy voor haar Meesterproef.
Ga er vol voor!
“Met het hele team leefden we naar de Meesterproef toe. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk je team is, elke dag weer. Zonder je team kun je niks, alleen met elkaar zet je iets moois neer. Goede harmonie en plezier straal je uit op elkaar en op de gasten. Als ik een college geef of in een jury zit, probeer ik jongeren en vakgenoten altijd mee te geven: als je dit echt wil, ga er vol voor!”