Casper Westerveld
Actief in het onderwijs
Biografie
Casper Westerveld had van jongs af aan een passie voor eten. Eerst dacht hij kok te worden, totdat hij in zijn eerste leerbedrijf erachter kwam dat hij meer talent had voor de bediening. Om internationale ervaring op te doen vertrok hij voor een jaar naar Schotland. Bij terugkomst kon hij deelnemen aan een masterclass, een pilot van het mbo bedoeld voor een select groepje studenten. Onderdeel daarvan waren bedrijfsbezoeken. Zoals het bezoek aan restaurant Vossius van SVH Meesterkok Robert Kranenborg. Dat bezoek maakte zoveel indruk, dat hij gekscherend vroeg of hij er kon werken. Hij was welkom.
Enorme drive
Het was Caspers eerste ervaring in een fine dining restaurant. Enkele jaren later stapte hij over naar restaurant La Rive in het Amstel hotel met in de keuken SVH Meesterkoks Dennis Kuipers en Edwin Kats. In die tijd maakte Casper de Meesterproef van Dennis Kuipers mee. De SVH Meestertitel triggerde hem, waardoor hij zich verder verdiepte in zijn vak. In 2006 werd Casper maître bij restaurant Vinkeles. Hier was het ook waar hij zijn Meesterproef aflegde in 2015. Twee jaar later riep Gault&Millau hem uit tot Gastheer van het Jaar 2017. “De titel SVH Meestergastheer heeft daaraan zeker bijgedragen,” aldus Casper.
Talenten van morgen
Sinds 2019 is Casper teamleider F&B aan de Hotelschool Den Haag. “Ik vind het fantastisch om met de talenten van morgen te werken. Om ze te begeleiden, motiveren en coachen, en hun ideeën tot uitvoering te brengen. Ik kan mijn kennis van de gastronomie in de breedte delen en het gevoel overbrengen wat je niet uit een boek kunt halen. Ik wil studenten enthousiasmeren voor het vak en het plezier erin overbrengen.”
“Ik vind het fantastisch om met de talenten van morgen te werken”
“Ik vind het fantastisch om met de talenten van morgen te werken”
Behaalde titels
SVH Meestergastheer
(2015)
Bedrijf
Den Haag
Zuid-Holland
Nederland