Marco Westra geïnaugureerd tot 46e SVH Meestergastheer

19 juli, 2022

Marco Westra inauguratie

Op maandag 18 juli is Marco Westra, maître bij Restaurant Bridges in Amsterdam, geïnaugureerd tot 46e SVH Meestergastheer van Nederland. Tijdens de inauguratie ontving Marco het Meesterlint van zijn inaugurator Heleen Boom, eigenaresse van Restaurant Bouwkunde en voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommeliers.

Op 22 mei jl. slaagde Marco voor zijn Meesterproef, die werd afgenomen door de Commissie Meesterproef: SVH Meestergastheren Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V, Utrecht) en Leon IJpelaar (Koning Willem I College, Den Bosch) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. De commissie kijkt terug op een mooie Meesterproef van een zeer gedreven en enthousiaste Meester die heeft laten zien dat hij over de volle breedte van het vak Meesterlijk is. “Marco stelt de gast centraal, hij geeft de gast het warme deken-gevoel. Ook stelt hij alles in werking om iedereen in zijn team het beste uit zichzelf te laten halen en gunt hen de spotlights. Zowel tijdens de lunch als tijdens het diner wist Marco met zijn team ons als commissie te verrassen met mooie wijn-spijs combinaties”, aldus de commissie.

Marco mag zich nu officieel de 46e SVH Meestergastheer van Nederland noemen en is hier onwijs trots op. “Het behalen van de SVH Meestertitel is de ultieme bekroning op mijn carrière. Vanaf de start van mijn opleiding in Wageningen heb ik mij altijd willen onderscheiden en heb ik het gastheerschap naar volle overtuiging willen uitvoeren. Gastvrijheid, overgave, doorzettingsvermogen en bevlogenheid zijn belangrijke kernwaardes van mijn werkwijze. Deze wil ik ook meegeven aan de jongere generaties om hen te leren om hun gastheerschap uit te dragen”, aldus de nieuwe SVH Meestergastheer.